Dyrenes Beskyttelse rykkede ud til dødsbo: indeholdt hundredvis af dyr

Dyrenes Beskyttelse hentede i tirsdags 47 dyr fra et dødsbo, blandt andet marsvin. Dødsboet indeholdt dog over 200 dyr af forskellige arter. Foto: Cathrine Cocks, Dyrenes Beskyttelse.
Print Friendly, PDF & Email

Dyrenes Beskyttelse rykkede ud til dødsbo: indeholdt hundredvis af dyr

Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland blev i tirsdags kaldt ud til et dødsbo, der viste sig at indeholde over 200 dyr af forskellige arter. En del af dyrene befinder sig nu på dyreinternatet i Hjallerup.

Et opkald fra Nordjyllands Politi fik i tirsdags personalet på Nordjyllands Internat og flere frivillige dyrereddere til at rykke hurtigt ud til et dødsbo. Indenfor havde politiet fundet over 200 dyr af flere forskellige arter.

– Det er helt utrolig sag, som har sat internatet lidt på den anden ende, siger Karina Fisker, internatchef hos Dyrenes Beskyttelse og leder på Nordjyllands Internat i Hjallerup.

Hjemmet indeholdt alt fra katte, marsvin og rotter til slanger, høns, duer og andre fugle. En del af dyrene formodes at være holdt som foder. Dyrenes Beskyttelse skulle i første omgang vurdere, hvor mange af dyrene der var raske nok til at få et nyt hjem på sigt.

– En del af dyrene kan vi tage os af, men der var desværre også en del, som vi enten ikke kan have på internatet, eller som var så dårlige, at de måtte aflives, siger Karina Fisker og fortsætter.

– Selvom dyr holdes primært som foder til andre dyr, så skal de stadig passes og plejes og holdes under optimale forhold. Det har ikke helt været tilfældet her, hvor alt for mange marsvin og rotter har gået på alt for lidt plads.

Oprettede nødafdelinger

Fire dværgpapegøjer, 36 marsvin og syv slanger er nu indlogeret på dyreinternatet i Nordjylland. De resterende dyr er blevet undersøgt af Dyrenes Beskyttelse og en dyrlæge, og en del er blevet afsat gennem netværk. Dyrenes Beskyttelse har ikke kunne tage imod høns og duer fra dødsboet, men hønsene har allerede fået et nyt hjem og de raske duer er hentet af brevdueforeningen.

Selvom det ikke er hverdag at få så mange dyr ind på én gang, har personalet været hurtige til at finde en løsning, så der er plads til alle.

– Vi har en modtagelse til katte, som vi har fået lavet om til marsvinene og de andre dyr, siger Karina Fisker. Og selvom det er rigtig mange dyr, der er kommet ind, er hun fortrøstningsfuld med at få dem adopteret.

– Slangerne kræver specialiserede hjem, men vi ved at der er folk som har helt styr på deres pasning, så de skal nok finde et hjem. Det er det samme med dværgpapegøjerne, men de skal dog i 30 dages karantæne, før vi kan sende dem til adoption, da vi skal sikre, at de ikke har nogen sygdomme, siger Karina Fisker.