Dispensationernes tid – har vi nået enden?

Johnny Solberg (C) - Medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune.


Af Johnny Solberg (C) Kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune
Det konservative Folkeparti, Medlem af Teknik – og Miljøudvalget

Dispensationernes tid – har vi nået enden?

På mandagens Teknik og Miljøudvalgsmøde (TMU) i Jammerbugten skete der noget meget interessant. Faktisk så interessant, at der bør fremhæves med store bogstaver…. EN ANSØGNING OM DISPENSATION BLEV AFVIST!

-- annonce ---


Jeg kan næsten ikke få armene ned og stemningen nærmer sig næsten festivitas, da det stod klart at et samlet TMU stemte imod en dispensation. Det har taget det meste af 9 måneder, før mit budskab om at stoppe med at give dispensationer, så småt rodfæster sig i det politiske system.

”Vi gør bare som vi plejer”, har nu for første gang reelt ændret sig til, at vi forholder os til borgerne og at vi ikke længere accepterer dispensationer i sommerhusområder, hvor der foreligger en forholdsvis ny lokalplan. Vi er med andre ord begyndt at bruge hovedet….

I den forbindelse, vil jeg gerne takke et samlet Teknik og Miljøudvalg, for at have modet til at gå imod en fejlslagen strategi og vise en farbar vej igennem tidligere tiders håndteringer af dispensationer. Betyder det så vi ikke skal behandle dispensationer fremadrettet? Det tror jeg ikke, men jeg er fortrøstningsfuld da det første skridt som regel er det sværeste. Det svære skridt tog TMU i går og jeg håber at netop det skridt, danner præcedens for den videre sagsbehandling af bygge/dispensationssager i Jammerbugt Kommune.

Er alt så godt? Jeg mener vi stadig har nogle problematikker i kommunen, men her vil jeg godt være garant for at vi kommer til bunds i disse sager. Vi skal gøre tingene rigtigt – vi skal lytte til borgerne – og så skal det politiske system i kommunen komme til den erkendelse, at det ikke er farligt at begå fejl eller foretage tvivlsomme beslutninger. Problemerne opstår nemlig når vi ikke anerkender, at der er begået fejl. 

Vi skal lære at se fejlene og så skal vi lære af dem…. Ikke bare køre videre som om intet er hændt og gemme os bag en gammeldags ledelsesstil, der opererer med ”vi gør bare som vi plejer”.

Det er nemlig ordentlighed!

2 KOMMENTARER

  1. Tillykke til de konservatives medlem af Teknik- og Miljøudvalget Johnny Solberg. Tak for at du tænker på os sommerhusejere – mange af os har jo ingen stemmeret i kommunen-vi er jo kun “gæster”…

  2. Godt gået Jonny Solberg.
    Hold endelig fast i den retning. Det er som du siger vigtigt at man holder sig til lokalplanerne og ikke bare giver dispensationer i et væk. Hvis man ikke gør det, hvorfor skulle man så lave dem?
    Dette gælder både kommune og “sommerhuse”…

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn