DIF samler danmarksmesterskaber i én uge

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

DIF vil skabe en folkefest ved afvikle en række danmarksmesterskaber i forskellige idrætter i en tætpakket DM-uge, som skal gentages hvert år og begynde i 2021. Aalborg ønsker at blive første værtsby.

Først skete det i Sverige. Så blev det Norge. Og nu er turen kommet til Danmark. I stedet for at afvikle DM i atletik i én weekend, DM i cykling i én anden og DM i rulleskøjteløb i én tredje weekend, så vil DIF i 2021 i anledning af forbundets 125-års fødselsdag begynde en ny tradition. Forbundet vil samle en rækker DM’er i forskellige idrætsgrene og afvikle dem henover en enkelt uge. Ambitionen er at skabe en kæmpe folkefest, som skal gentages hvert år forskellige steder i Danmark:

“Vi har længe ville samle en række DM’er ét sted. Nu er anledningen der i forhold til vores kommende 125-års fødselsdag, så nu er det bare at komme i arbejdstøjet, så vi kan skabe en folkefest sammen med en udvalgt kommune, de store tv-stationer og naturligvis vores specialforbund og deres atleter, som er dem, det hele handler om,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF. Han fortsætter:

“Uden at forklejne nogen, så har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at tiltrække tilskuere og medier, når de afvikler DM. Ved at samle en række danmarksmesterskaber ét sted og afvikle det hele i et tætpakket program, så skaber vi pludselig et attraktivt medieprodukt. Vi gør det samtidig attraktivt at overvære som tilskuer, når man om formiddagen fx kan se højdespring og hækkeløb i atletik, om eftermiddagen enkeltstart i landevejscykling og om aftenen beachvolley – måske på den samme entrebillet. Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer. Det er i hvert fald, hvad vi ser, at der er sket i Sverige og Norge, som har afholdt SM-veckan og NM-veka i flere år.”

Endnu er der ikke lavet konkrete aftaler med nogen specialforbund, men en lang række af DIF’s 62 specialforbund har vist stor interesse og ser en kæmpe fordel i at samle idrætterne og skabe et attraktivt DM-produkt til danskerne.

Aalborg som værtsby

Aalborg Kommune har vist stor interesse for at skabe en folkefest med de ypperste danske idrætsstjerner og blive den første værtsby til en DM-uge. Derfor har DIF og Aalborg Kommune underskrevet en hensigtserklæring om at afvikle den første DM-uge i historien i uge 25 i 2021. Målet er som nævnt ikke, at DM-ugen skal være en engangsforestilling, men at den skal gentages hvert år fremover, som det også sker i Sverige og Norge. Derfor gælder hensigtserklæringen med Aalborg Kommune også for både 2021 og 2022.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, siger:

“Vi vil rigtigt gerne være værter for Danmarks første DM-uge, for idræt og sport ligger dybt i Aalborgs DNA. Det er perfekt for både idrætsudøvere og publikum at kunne bevæge sig rundt i Aalborg og få både kendte og ukendte sportsoplevelser. I Aalborg udvikler vi store oplevelser sammen – det har vi gjort mange gange sammen på kryds og tværs af kommune, foreninger og frivillige – og nu skal vi udvikle DM-ugen til nye spændende højder sammen med DIF.”

Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune er glad for at man er gået i tæt dialog med DIF om værtskabet:

“Vi vil idræt og sport i Aalborg. Vi tør satse på nyt, vi ved at den lokale opbakning er stor, og vi har faciliteter af høj kvalitet til det. Vores omdannede havnefront, Vestre Fjordpark, Aalborg Stadion og Skovdalen Atletikstadion er blot nogle af de steder, der kan skabe oplevelser for både idrætsudøvere og publikum centralt i Aalborg. Vi har netop afsluttet et succesfuldt idrætsmøde – et event vi tror kan skabe store synergier sammen med DM-ugen. Sådanne kæmpeevents har altid brug frivillige, og jeg er sikker på, at Aalborgs gode foreningsliv vil bakke talstærkt op.”

Erfaren eventchef i spidsen for DM-ugen

For at sætte turbo på ambitionerne, har DIF ansat Mads Bang Aaen, der som projektleder skal udvikle det endelige DM-uge koncept og lave konkrete aftaler med specialforbund, medier, Aalborg Kommune og andre samarbejdspartnere.

Mads Bang Aaen har nærmest gjort det til sin levevej at udvikle og afvikle store idrætsevents. Han har eksempelvis været involveret i VM i brydning i 2009, EM i volleyball 2013, VM i bueskydning i 2015, EM i svømning 2017 og VM i ishockey i 2018 og kommer fra en stilling som volunteer manager for det kommende EM i fodbold, hvor flere kampe afvikles i Parken.