Det lugter brændt i Jammerbugt

Jørn Baandrup, byrådskandidat Radikale Venstre
Jørn Baandrup, byrådskandidat Radikale Venstre

Af Jørn Baandrup, Byrådskandidat Radikale Venstre

Mange erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner har en mangelfuldaffaldshåndtering. Borgmester Mogens Gade, Venstre accepterer , at disseinstitutioner og virksomheder sender store mængder genanvendelige materialer til forbrænding. Det er faktisk ulovligt at afbrænde værdifulderessourcer i Danmark. Hvorfor sker det så i Jammerbugt Kommune ?

-- annonce ---


Miljøtilsynet prøver at føre tilsyn med affaldshåndteringen i private virksomheder. Men miljøtilsynet har svært ved at klare opgaverne, da der mangler medarbejdere.

Allerede i december 2019 gjorde jeg Mogens Gade opmærksom på, at en størreaffaldscontainer ved rådhuset var fyldt med genanvendelige materialer såsomplast, plast og flamingo. “Sagsbehandler” Mogens Gade fortalte, at han villetage min henvendelse alvorligt. Nu, 23 måneder senere er der intet sket.Containerens indhold bliver fortsat sendt til forbrænding.

Måske trænger vi til en borgmester med lederegenskaber ?
Klimahandlingsplan 2021 fortæller, at det er vigtigt, at Jammerbugt Kommuneer firstmover på affaldsområdet. Kommunen skal være det gode eksempel. Når Radikale Venstre får indflydelse i byrådet, vil vi ansætte en affaldskonsulent, der har til opgave at rådgive og hjælpe virksomhederne med den korrekteaffaldshåndtering. Det vil være en god løsning. Samtidig vil det øge genbrugetog genanvendelsen i Jammerbugt Kommune.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn