Det haster med grænseåbning og åbning af aktiviteter og attraktioner

Torvet Blokhus
Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Grænseåbning har fortsat højeste prioritet, men det er derudover afgørende, at landets oplevelser og attraktioner får lov at åbne tidligere, hvis turisterhvervet i kystdestinationerne ikke skal lide ubodelig skade, lyder det fra Partnerskab for Vestkystturisme.

Forud for onsdagens forhandlinger om en udvidelse af fase to i genåbningen af Danmark lyder der nu en klar opfordring til politikerne fra Partnerskab for Vestkystturisme. En snarlig grænseåbning har fortsat højeste prioritet, men det er derudover afgørende, at landets oplevelser og attraktioner får lov til at slå dørene op hurtigst muligt, hvis turisterhvervet skal komme helskindet gennem krisen.


– Der er ingen tvivl om, at turistbranchen bløder, og det bliver ikke bedre, før vi får åbnet grænserne samt landets oplevelser og attraktioner, så både danske og udenlandske turister har grund til at rejse hertil, når det igen er muligt. Andre lande er allerede langt, så det er afgørende, at vi følger trop i Danmark og får genstartet vores turisme, forklarer Erik Buhl Nielsen, der er borgmester i Varde Kommune og bestyrelsesformand i Partnerskab for Vestkystturisme.


Mogens Gade: Det kræver politisk handling nu
Mogens Christen Gade, der er borgmester i Jammerbugt Kommune og bestyrelsesmedlem i Partner-skab for Vestkystturisme, supplerer og betoner, at Nordjylland kan få en særlig rolle i genstarten:

– Nordjylland er danskernes foretrukne feriedestination, og vi tror på, at vi med de rette betingelser kan være med til at løfte vestkystturismen og bidrage til en yderligere forlængelse af sæsonen, som vi er lykkedes med de seneste år. Men det kræver politisk handling nu, siger Mogens Christen Gade.

Det vil ifølge partnerskabet være en katastrofe for de små samfund, hvor en stor del af omsætningen kommer i sommermånederne, hvis grænseåbninger og yderligere åbninger nedprioriteres i de kommende forhandlinger. Det vil desuden være katastrofalt for de mange virksomheder, der på opfordring har investeret i den øgede efterspørgsel, som den danske turismebranche glædeligvis har oplevet de seneste år.