Det bør du gøre, hvis din bil bliver beskadiget

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Det bør du gøre, hvis din bil bliver beskadiget

Har du været ude for et uheld i trafikken, hvor din bil er blevet beskadiget? For mange mennesker er bilen noget, man er ret afhængig af, hvorfor det er til stor ærgrelse, når den får skader eller lignende. Derfor er det også godt at vide, hvad du kan gøre, hvis du er ude for, at din bil får skrammer eller værre. 

Sørg for at få fælgene repareret

Hvis den ulykke, bilen har været ude for, betyder, at der er kommet skader på fælgene, og hvis du ovenikøbet har en bil med alufælge, er det en god idé at sørge for at få dem repareret. En fælge reparation er fornuftigt, fordi ødelagte fælge kan påvirke, at helhedsindtrykket af bilen bliver forringet. Derudover er det dyrt at få helt nye fælge, hvorfor det giver langt bedre mening at reparere dem, som allerede er – hvis det er muligt. 

Meld det til forsikringsselskabet

Det er altid en god idé at få meldt skaden til din bilforsikring så hurtigt som muligt. På den måde kan de tage stilling til, om det er noget, der bliver dækket af forsikringen, og hvor meget du eventuelt selv skal betale. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er noget, forsikringen dækker, kan du altid ringe til dem for en snak, så de kan hjælpe dig med at afklare situationen.

Når du ønsker at melde det til forsikringsselskabet, vil det være fornuftigt, hvis du forsøger at begrænse skadens omfang. Det betyder blandt andet, at du ikke bør køre videre i bilen, hvis det vil forværre skaden. Du kan i stedet undersøge, om du har en kaskoforsikring, som dækker transport til nærmeste værksted. 

Få skaderne repareret 

Lige som at det er vigtigt at få fælgene ordnet, hvis skaden er sket på dem, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, om der er sket skader på resten af bilen. Ved at fange skaderne med det samme og få sendt bilen til reparation, kan du undgå, at de potentielt bliver værre. Det vil i sidste ende kunne spare dig for en del penge. 

Du kan eventuelt overveje at sende bilen til et autoriseret værksted, hvis du selv står for at vælge, hvor den bliver repareret. Ved at vælge et autoriseret værksted fra samme mærke, som din bil er, sikrer du dig, at du får den rigtige service og de korrekte reservedele til bilen.