Derfor samler Folkekirkens Nødhjælp ind på Kvindernes Internationale Kampdag

Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Mikkel Østergaard
Print Friendly, PDF & Email

På søndag går op imod 15.000 mennesker på gaden for at samle ind til klimahjælp til verdens fattigste. To ud af tre indsamlere er kvinder.

En skoldhed sommer, det vådeste efterår nogensinde og en våd og rekordvarm vinter. Klimaforandringerne er ikke længere noget, vi venter på. Forandringer er her allerede.


På trods af at mange danskere lige nu selv står i vand til knæerne, så ser det alligevel ud til, at danskerne møder talstærkt op på søndag, når Folkekirkens Nødhjælps samler ind til klimahjælp til verdens fattigste.

Kvindernes Internationale Klimadag
Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling ligger i år på Kvindernes Internationale Kampdag.

Det er ikke nogen tilfældighed, for ifølge FN er 80 procent af verdens klimaflygtninge nemlig kvinder. Klimaforandringer river livsgrundlaget væk under verdens fattigste og er med til at rulle de seneste årtiers fremskridt for piger og kvinders rettigheder tilbage.

”Vi har særligt fokus på kvinder i vores internationale klimaarbejde – og derfor giver det god mening at samle ind den 8. marts på Kvindernes Internationale Kampdag. Og så er det jo bare ekstra glædeligt, at så mange danske kvinder vælger at give et par timer af deres dag til fordel for nogle af verdens fattigste kvinder,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Folkekirkens Nødhjælps indsamling er en årlig begivenhed med mere end 700 indsamlingssteder. Indsamlingen er drevet af frivillige ildsjæle.

Folkekirkens Nødhjælps indsamling starter på søndag kl. 09, og der vil være indsamlere på gaden indtil mørkets frembrud.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så kan du stadig nå det på www.blivindsamler.dk