COVID-19: Nye anbefalinger til borgere

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle, der er kommet hjem fra de særlige risikoområder med COVID-19 efter mandag 2. marts 2020, skal blive hjemme i karantæne i to uger.

Risikoen for at indføre nye tilfælde af COVID-19 i Danmark er stigende i takt med, at udviklingen af COVID-19 udvikler sig hurtigt i en række lande, herunder Italien, som er et populært feriemål for mange danskere.


Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at personer, der siden mandag 2. marts 2020 er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, holder sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. De særlige risikoområder er aktuelt fire provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-Romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea.

Her du symptomer som hoste, feber og åndenød skal du ringe til lægen, og ikke møde op i venteværelset uden aftale.

Ingen besøg på sygehuse, plejecentre m.v.
Under alle omstændigheder skal hjemvendte fra risikoområder ikke besøge sygehuse, plejecentre, sundhedshuse osv. Her er personer som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har desuden indført et krav til personale på sundheds- og ældreområdet, der vender hjem fra risikoområderne, om at de skal blive hjemme indtil 14 dage efter hjemkomst til Danmark.

Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige infomationsside om COVID-19.