Der plantes hos Naturbruget i Tranum

Arkivfoto.
Print Friendly, PDF & Email

Hos Naturbruget Tranum produceres der økologiske grøntsager og kartofler i stor stil. I påsken er der blevet sat 18.000 spidskål, 1.000 peberrod samt 12.000 jordbærplanter.

De tidlige kartoffelsorter er nu også kommet i jorden, og hvidløgene begynder at gro. Også de specielle Læsø-scalotteløg, der kun vokser på Læsø og i Naturbruget, er begyndt at gro.


– Vi har 7.500 hvidkålsplanter parate til at komme i jorden, for lige nu er vejret perfekt, og det skal udnyttes. Vi er flittige og starter ved solopgang og stopper først, når det bliver mørkt ved 21-tiden. Vi skal hele tiden være opmærksomme på vejret og insekterne, der kan skade planterne. Kålfluen er lige dukket op, og så gælder det om at lægge plantedug ud for at beskytte planterne mod de grådige larver, siger Pia Hjorth fra Naturbruget til Støt Jammerbugt.

– Selvfølgelig tænker vi også på den kommende sæson. Hvordan mon den bliver? Siden coronaen lukkede restauranter og institutionskøkkener, er salget af grøntsager halveret, så lige nu er det vores grøntsagsbod, vi skal leve af. Den havde til gengæld indbrud forleden, så størstedelen af kartofler og andre grøntsager forsvandt. Ærgerligt er det, men det nytter ikke at miste tilliden til folk, for langt de fleste er heldigvis ærlige, slutter Pia.