Der kom hul på målbylden og tre point på kontoen

Print Friendly, PDF & Email

Lørdag eftermiddag handlede kun om en ting for Jammerbugt FC. Sejr. Efter tre uafgjorte divisionskampe i træk, skulle der ganske enkelt fuldt pointudbytte til mod Næsby.

Trods det beskedne pointudbytte, sådan nogle uafgjorte kampe kaster af sig, havde Jammerbugt FC i sæsonens første kampe vist masser af godt spil og en virkelig solid defensiv base. Det var målene, der manglede.

De kom mod Næsby. Hele tre af slagsen i kampens første 25 minutter. Det var Sonny Jakobsen, der fik prikket hul på både holdets og sin egen målbyld, og herefter kom der gang i den.

Kampen startede ellers i forholdsvis roligt tempo under den meget varme august sol på et helt vindstille Sparekassen Vendsyssel Arena. Det var tilmed også gæsterne fra Fyn, der selv havde gevaldigt brug for point, som affyrede de første varselsskud. Det var indenfor de første 10 minutter, og uden det sådan for alvor brændte på.

Det gjorde det til gengæld i gæsternes ende efter 12 minutters spil. En bold blev smidt i feltet. Først blev den afvist, men den løse bold fandt vej til Sonny Jakobsen, der hårdt presset mellem venner og fjender fik hovedet på og styret bolden i mål til stor forløsning. De knyttede nævner fra Sonny og den efterfølgende fælles jubelkrammer sagde alt. Denne tidligere scoring løftede en tung byrde af både angriberens og holdets skuldre. Herfra så Jammerbugt FC sig ikke tilbage.

Den manglede skarphed foran mål, der havde præget de første kampe, var nu væk. 10 minutter senere slog Søren V. Pedersen til. Igen på hovedstød, da endnu en løs bold blev angrebet efter et Mads Larsen hjørnespark. De blå lugtede blod, eller nærmere alle tre point.

Tre minutter senere slog hjemmeholdet således til igen. Et velorkestreret pres blev belønnet, da Glenn Rask midt på banen erobrede bolden og satte i direkte løb mod mål. Trods en fynbo på nakken holdte højrebacken hovedet kold og udplacerede Næsby keeperen med en kølig inderside. Nettet blafrede igen og med 3-0 efter blot 25 minutter lignede det mere og mere et sprudlende og effektivt Jammerbugt FC hold, der var på vej mod en storsejr.

Men gæsterne lod sig ikke sådan slå ud. De skulle lige bruge lidt tid på at sunde sig og frustrationen kom da også til udtryk i et par situationerne, hvor bølgerne gik højt mellem de to mandskaber, men lidt efter lidt fandt Næsby igen fodfæste i kampen, og så viste de, at de er et særdeles velspillende mandskab.

Frem mod pausen kom gæsterne gradvist længere frem på banen, men Jammerbugt FC kunne gå fra de første 45 minutter i fuld kontrol.

Billedet ændrede sig dog efter pausen. Allerede få minutter inde i 2. halvleg fik gæsterne en livline, da et straffespark blev dømt og efterfølgende sendt sikkert i mål. Det gav nyt liv til håbet om et comeback. Jammerbugt FC spillerne faldt nu for langt tilbage på banen og stod ofte at clearede bolde højt og langt, mens Næsby satte sig mere og mere på spillet. Emil Kobberup måtte i aktion et par gange, mens Jammerbugt FC havde et par gode opstillinger, der kunne have lukket kampen endegyldigt.

Mads Larsen var med 20 minutter tilbage millimeter fra 4-1 målet, men i stedet reducerede Næsby på ny 10 minutter senere efter et tålmodigt opbygget og veludført angreb.

Gæsterne fortsatte med at have bolden meget, og nu var roen, der blev etableret i kampens første 25 minutter langt væk. Spændingen var tilbage. Indskiftede Morten U. Thomsen, forsøgte med ihærdigt arbejde i en omstillingssituation at lukke ned for opgøret, men overplacerede sit skud, og minutter senere kom det så tæt på en udligning i den anden ende.

Det var nogle nervepirrende sidste minutter af kampen, men Jammerbugt FC spillerne holdt stand og så kunne der åndes lettet op ved slutfløjtet. Det havde måske ikke været sæsonens bedste spil, men det betød mindre. Vigtigt var det, at der var kommet hul på målbylden og at den første sejr endelig var i hus, efter flere lige ved og næsten kampe. Det her var vigtigt og det gav et forrygende afsæt mod den svære udekamp mod lokalrivalerne Vejgaard B på Soffy Road i kommende runde.

Jammerbugt FC – Næsby: 3-2 (3-0)
12’ 1-0 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC
23’ 2-0 Søren V. Pedersen, Jammerbugt F
25’ 3-0 Glenn Rask, Jammerbugt FC
50’ 3-1 Martin Lund Pedersen, Næsby (straffe)
80’ 3-2 Pelle Weber, Næsby

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Michael Stokbro (Nikolaj Lyngø), Mikkel Konnerup, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Glenn Rask, Christian Rye, Zander Hyltoft, Sead Gavranovic – Viktor Ahlmann (Morten U. Thomsen), Sonny Jakobsen (Bardhec Bytyqi)