Den første skovgravplads nord for Limfjorden er indviet

Den nye skovgravplads blev indviet tirsdag d. 26. april. Foto: Privat

Under gamle bøgetræer i Øland Skov ligger den første skovgravplads nord for Limfjorden. Den er fordelt over to områder i skoven, der har hver deres karakteristik og unikke udsigt. Skovgravpladsen blev indviet tirsdag 26. april. 

Et samarbejde mellem Øland Skov ved Mette Glarborg og Jammerbugt Kommune har resulteret i en smuk anlagt skovgravplads til urnenedsættelse. De første 32 borgere har erhvervet og reserveret en skovgravplads, og tirsdag under de gamle bøgetræer blev stedet indviet.

-- annonce ---

”Det har længe været et stort ønske for mig at give medborgere muligheden for at begrave deres kære i bøgeskovens smukke omgivelser, og jeg er glad for, at det nu er lykkedes gennem samarbejdet med Jammerbugt Kommune”, fortæller skovejer Mette Glarborg. 

Skovgravpladsen er delt over to områder i skoven. Det ene område har en smuk udsigt over Limfjorden, Ulvedybet og man kan se Aalborg i baggrunden. Det andet område har en smuk udsigt over Limfjorden, hvor man kan se Oxholm Mølle i baggrunden. De to arealer er i alt på 3 hektar, og områderne har bøgetræer, der er mellem 90 år og 150 år gamle.

Ved indvielsen deltog omkring 30 inviterede personer, som blev budt velkommen af Mette Glarborg, mens borgmester Mogens Christen Gade fra Jammerbugt Kommune indviede skovgravpladsen. Herefter spillede Morten Grønborg Larsen, der er trompetist samt medlem af Bestyrelsen Glarborg, en vise, inden kaffe og kage blev nydt i teltet.

Borgmester Mogens Christen Gade fik æren af at indvie den nye skovgravplads. Foto: Privat

I sin indvielsestale takkede Mogens Christen Gade blandt andet Mette Glarborg for at stille den smukke bøgeskov til rådighed for andre, og at pladsen giver mulighed for, at borgere kan vælge deres sidste hvilested et andet sted end det gængse og samtidig i smukke og rolige omgivelser.

”Vi er meget glade for og stolte over, at vi sammen med Øland Skov, og ikke mindst Mette Glarborg, har fået etableret skovgravpladsen. Skoven byder i forvejen på mange unikke muligheder, og nu har vores borgere også muligheden for et alternativ til den kirkelige begravelse – på særligt smukke steder i skoven. Her kan efterladte mindes deres kære i den smukke natur omgivet af skovens ro”, siger Mogens Christen Gade.

Øland Skov er fredskov, og den er en af de nordligste bøgeskove i Jylland. Udover skovgravpladsen rummer Øland Skov tre hjerterstier, Glarborgen med fitnesssti, bålplads, vikingeskib og mange andre aktiviteter. Der er offentlig adgang i skoven på de faste stier og veje fra kl. 6.00 og frem til solnedgang. Her kan man bevæge sig frit rundt – også på skovbegravelsespladsen.