Debatlyst og rygetrang hos HF og VUC Nord i Aabybro

Fødevareminister Rasmus Prehn (A) deltog i dagens paneldebat på uddannelsescenter VUC & HF i Aabybro Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email


Det lokale uddannelsescenter for VUC og HF elever i Aabybro havde budt op til debat mellem folketingskandidater, onsdag den 12 oktober.

Mange partier var tilstede. Fra SF til Nye Borgerlige. Ligesom både Frie Grønne og Alternativet var mødt frem.


Bølgerne i debatten gik højt. Især når emner som flygtninge og udlændigepolitik, skatter og velfærdspolitik blev berørt. Og så var der navnlig et emne, der kunne få kursisterne op af stolen: Det totale forbud mod rygning for voksne elever. Vi har brug for en smøg. Og vi må ikke engang gå væk fra skolens matrikel eller sidde i vores egen bil og ryge. Det er sgu for stramt, blev det argumenteret af bl.a. Hanna og Freja. Argumenter om folkesundhed og kræft blev forsøgt. Men bed ikke på de unge med rygetrang i skoletiden.

Fødevareminister Rasmus Prehn var dog villig til at gå så langt som til at foreslå sundhedsministeren, at voksne elever, kursister og studerende skal have lov at ryge uden for skolernes område. Men husk nu, det er usundt, sluttede han, da han sludrede med kursisterne efter endt debat.

VUC og HF elever i Aabybro havde budt op til debat mellem folketingskandidater, onsdag den 12 oktober. Foto: Privat

I panelet var: Nana Harring (DF), Jakob Axel Nielsen (K), Christian Friis Bach (RV), John Bjerg (NB), Anne Honore Østergaard (V), Melina Andersen (SF), Susanne Zimmer (FG), Martin Bech (LA), fødevareminister Rasmus Prehn (S), Joachim Kjeldsen (Å), Jørgen Bjerregaard (KD)