DEBAT: Pension i fremtiden – og nu!

Bjarne Axelsen (R) – folketingskandidat Brønderslevkredsen
Print Friendly, PDF & Email


AF Bjarne Axelsen – folketingskandidat Brønderslevkredsen & Vibeke Dalsgaard – formand for Radikale Venstre Jammerbugt

Pension i fremtiden – og nu!
Det radikale venstre ønsker at sætte fokus på den enkelte, når vi taler pension og mener at pensionsalderen skal stige gradvis, fordi levealderen stiger. 


Vi er dog helt opmærksomme på, at især mennesker, som har manuelt arbejde, kan have svært ved at arbejde til en forhøjet pensionsalder. Derfor skal der altid være mulighed for at gå på pension på en værdig måde inden folkepension. 

Det radikale venstre er dog også interesseret i at skabe muligheder for at man kan forblive på arbejde både inden og efter pension. Der ligger meget viden og erfaring gemt hos vores seniorer. Hvordan gør vi det særligt når vi ser på mennesker med manuelt arbejde? 

Hvis vi som eksempel tager en rengøringsassistent, så er det svært at forestille sig, at han eller hun kan have et fuldtidsjob i 30 eller 40 år – selv med alle moderne hjælpemidler, så slår kroppen sjældent til. Hvis vi derimod forestiller os, at rengøringsjobbet kombineres med piccoline- eller kantinevirksomhed, kan jobbet både blive mere spændende og lettere. 

Radikale venstre er helt på det rene med, at kombinationsstillinger ikke er muligt i alle erhverv. En murerarbejdsmand kan nok ikke finde et relevant let bijob. Vi er dog overbeviste om, at hvis den enkelte arbejdsleder har for øje at skabe rum for seniorer, så vil det være muligt at lave en arbejdsfordeling med visse skånehensyn, så også ældre medarbejdere vil kunne gøre fyldest.  

Efter pension skal det være muligt stadig at arbejde i det omfang den enkelte ældre har lyst og kræfter til det. Her er det vigtigt, at vores pensionssystem er gearet til, at dette er rentabelt. Hvis pensionister oplever, at deres arbejde igen og igen bliver straffet gennem beskæringer i deres pension, holder lysten selvfølgelig op. 

Radikale venstre vil skabe et nyt arbejdsmarked for aktive seniorer. 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn