Svar fra Claus Rom til DN: Dansk Naturfredningsforening forsætter useriøs negativ kampagne mod Landbruget, er det virkeligt det eneste DN kan bidrage med?

Claus Rom, Gjølbygård Limfjordsgade 67, Gjøl 9440 Aabybro Foto: Privat
Print Friendly, PDF & Email

Af Claus Rom, fødevareproducent på Gjøl, et landdistrikt i Jammerbugt Kommune.

Dansk Naturfredningsforening forsætter useriøs negativ kampagne mod Landbruget, er det virkeligt det eneste DN kan bidrage med?

Inden jeg kommenterer på Daniel Haubergs fortsatte negative populisme mod landbruget, – så er der lige noget vi skal have på det rene. 

Jeg udtaler mig ikke som talsmand for landbruget eller som kommunalpolitiker, men som borger og fødevareproducent på en skøn velfungerende halvø ud i Limfjorden. 

Samtidig regner jeg med, at Hauberg udtaler sig som fagperson for DN og det ikke er holdninger fra Haubergs mange år som politisk rådgiver for ”Alternativet” på den yderste venstrefløj, der skinner igennem her.

Videre til det Hauberg skriver, – min første tanke var, – hold da op, at Hauberg kan mange værdiladede ord, der ikke har nogen faglig værdi, – men kun til hensigt at fremme budskabet. Egentlig er det vel noget, man griber til når budskabet er lidt tyndt.

Jeg tror Hauberg skal læse det jeg skriver en til gang, så han kan få det hele med. Jeg siger netop at landbruget er en del af både problemet og løsningen. Jeg pointerer samtidig, at der er flere forhold vi skal se på i kampen for et forbedret vandmiljø, heriblandt andre bidragere af næringsstoffer, klapning af slam, overløb fra renseanlæg, forfor mv.

En anden misforståelse vi lige skal have rettet op på, – Hauberg påstår at jeg kalder ”videnskabelige fakta” for ”populistiske påstande”, – det er ikke rigtigt. 

Faktisk er det lidt tyndt med ”videnskabelige fakta” fra Hauberg side, – det er fremførelsen af Haubergs politiske budskaber jeg kalder populistiske. 

Hauberg kalder mig respektløs og at jeg svigter lokale borgere, når jeg omtaler landdistrikterne sammen med landbruget, – sikke noget vrøvl, læs dog hvad jeg skriver Hauberg!

Bevæger man sig bare lidt uden for stenbroen, – finder man landdistrikterne, landsbyerne, landbruget og mange af de danskere der er beskæftige i landbruget eller i landbrugets følgeerhverv. 

I landdistrikterne er der et godt værdifuldt sammenhold og stor frivillige indsats for at bevare skolen, det lokale butik boldklubben, mv. og et arbejde for øget tilflytning til landsbyen, for på den måde at værne om det fortsatte gode liv i landsbyerne. 

Når Hauberg påstår at bønderne ”udleder gylle direkte ud i fjorden”, at ”fjorden er en livløs ørken”, ”at landbruget ødelægger det gode liv på landet”, osv., – så er det både løgn, useriøst og et angreb på de mange lokale kræfters indsats for at skabe øget tilflytning til landsbyerne og dermed bevare mindre skoler og lokale butikker. 

Daniel Hauberg miskrediterer livet på landet og den produktion vi bidrager med, gennem vedvarende at udstille os som miljøsvin. Vi er trods alt omkring 180.000 danskere der arbejder direkte i landbruget eller i et følgeerhverv hver dag, og de fleste af os bor herude på landet. 

Det er uklart for mig, om Hauberg selv tror på om DN kan forbedre havmiljøet ved at svine landbruget til i medierne, – jeg er dog ret sikker på at det ikke hjælper. Måske er det en jagt på at redde et faldende medlemstal i DN? – men uanset – det er ikke kønt at se på.

LÆS OGSÅ:

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn