Dansk Byggeris medlemsvirksomheder er godt repræsenteret ved VM i Skills

WorldSkills-landshold 2019 Foto: Per Daugaard/SkillsDenmark.
Print Friendly, PDF & Email

Når verdensmesterskaberne i håndværk skydes i gang i Rusland den 22. august, kæmper 14 unge danske talenter om at vinde guld, sølv og bronze inden for deres fag. Tre af deltagerne er ansat i virksomheder, der er medlem hos Dansk Byggeri.

I år holdes WorldSkills i den russiske by Kazan, hvor mere end 1.300 deltagere fra over 60 nationer skal dyste i 56 forskellige fag. Blandt deltagerne er Steffen Slott Jørgensen, der er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann A/S.

  • Jeg glæder mig helt vildt og er super stolt. Det synes jeg, man har lov til at være for engang skyld. Det, jeg glæder mig mest til, er at se, hvor dygtig jeg er i forhold til resten af verden, for jeg er nemlig et kæmpe konkurrencemenneske. Jeg har trænet alle dage på nær søndag i otte uger. Så nu føler jeg mig klar til konkurrencen, siger Steffen Slott Jørgensen.

Drømmen er at komme på podiet
Nikolaj Skydsgaard Hansen er i lære som murer hos HNN Byggefirma Videbæk ApS. Han glæder sig til at møde de andre deltagere og forhåbentlig slå dem i konkurrencen.

  • Jeg har hele tiden sagt, at det vil være drømmen at komme på podiet og få guld, sølv eller bronze. Hvis jeg kommer i top ti, er jeg også tilfreds med det. Men jeg går selvfølgelig efter førstepladsen, siger Nikolaj Skydsgaard Hansen.

Stor opbakning fra virksomheden
For Samuel Birk Axelsen er det ikke helt nyt at skulle ud i verden og konkurrere som flisemurer. Sidste år vandt han sølv ved Europamesterskabet i Skills i Budapest. Siden februar har han været ansat som murer hos Kimbo A/S, og han er glad for, at virksomheden bakker så meget op om hans deltagelse i Rusland.

  • De har været rigtig large og givet mig tid til at træne, også da jeg skulle til DM i april. De ved, at det betyder meget for mig, så de har givet mig al den plads og frirum, jeg skulle bruge. Så det har været en kæmpe støtte, siger Samuel Birk Axelsen, der blev udlært som murer i marts 2018.

VM kan gøre håndværksfag mere attraktive
I Dansk Byggeri håber underdirektør Louise Pihl, at verdensmesterskaberne kan være med til at gøre håndværksfagene endnu mere attraktive.

  • Flere håndværksvirksomheder mangler kvalificerede medarbejder, og også i fremtiden er der brug for flere hoveder og hænder i branchen. Så jeg håber, at arrangementer som WoldSkills kan få flere unge til at interessere sig for fag som murer, snedker eller tømrer, siger Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Vinderne kåres den 27. august.