Dansk Byggeri: Gode initiativer fra Venstre vil styrke erhvervslivet

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Under overskriften ”pengene skal tjenes, før de kan bruges” offentliggør Venstre sit erhvervsudspil. Dansk Byggeri er enig. Forudsætningen for mere velfærd er et sundt og velfungerende erhvervsliv, og Venstres udspil indeholder en række forslag, der er lige til at gå til.

Dansk Byggeri har flere gange efterlyst seriøse bud på, hvor pengene til de mange velfærdsløfter, som partierne har strøet om sig med i valgkampen, skal komme fra. Venstres erhvervsudspil giver en række bud på, hvordan virksomhedernes forhold og konkurrenceevne kan forbedres, så de kan skabe vækst og tjene penge til velfærd som bedre børnehaver, pension og infrastruktur, som vi alle nyder godt af.

  • Det er der brug for. De 17 konkrete forslag i udspillet kan være med til at hjælpe virksomhederne til at skaffe de nødvendige medarbejdere, lette administrative byrder og finansiering, hjælpe iværksættere i gang og sikre en bæredygtig udvikling, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Uden kvalificerede medarbejdere fra ind- og udland går det ikke

Mangel på kvalificerede medarbejdere med de rigtige uddannelser, som virksomhederne efterspørger, er en stor udfordring på det danske arbejdsmarked. Derfor glæder det Dansk Byggeri, at Venstre lægger op til at sænke beløbsgrænsen og udvide den såkaldte positivliste, så virksomheder i alle brancher får lettere ved at tiltrække kvalificerede medarbejdere fra lande uden for EU.

  • Der er behov for kvalificeret arbejdskraft på mange niveauer, både fra udlandet og gennem bedre uddannelser. Derfor er vi enige i, at der behov for at prioritere høj kvalitet i uddannelserne og at tilgodese de uddannelser, som vores virksomheder får brug for i fremtiden. Uden velkvalificerede medarbejdere må vores virksomheder sige nej til ordrer, siger Lars Storr-Hansen.

Vigtigt med ro om de familieejede virksomheder

Venstre vil bibeholde bo- og arveafgiften for familieejede virksomheder og samtidig afsætte 300 millioner kr. om året til at sænke eller fjerne skatter og afgifter til gavn for virksomhedernes konkurrenceevne.

  • God konkurrenceevne handler ikke kun om puljemidler til projekter. Det er lige så vigtigt at sikre stabilitet og sikre, at virksomhederne kan beholde penge til innovation og udvikling frem for at blive drænet gennem arveafgifter og øgede skatter. En pulje på 300 mio. kr. er en god start til at fjerne stenene på vejen. Men adgangen til finansiering og hele skattestrukturen betyder endnu mere. Derfor er forslagene om et skattestop, om at holde arveafgiften i familievirksomheder på fem procent og at øge aktiesparekontoen rigtig gode, siger Dansk Byggeris adm. direktør.

Bæredygtighed og vækst går hånd i hånd

Dansk Byggeri bakker også op om forslagene om mere forskning i grøn teknologi og flere penge til området.

  • Vækst og bæredygtighed er ikke modsætninger men hinandens forudsætninger. Der er en tæt sammenhæng mellem sunde forhold for erhvervslivet og den grønne omstilling. Derfor er det positivt, at Venstre foreslår mere forskning, og at den offentlige sektor gøres til en frontløber ved at inddrage nye og bæredygtige løsninger i sine udbud. Det er bygge- og anlægssektoren parat til, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.