Coronapandemien bremser ikke Blå Kors’ arbejde blandt udsatte i Danmark

Mange udsatte børn og voksne er afhængige af Blå Kors' arbejde, derfor er det vigtigt at fastholde hjælpearbejdet til denne gruppe, siger Blå Kors' generalsekretær. Foto: Jens Peter Engedal
Print Friendly, PDF & Email

Coronaens anden bølge er ved at gøre sit indtog i Danmark, men i Blå Kors fastholder man langt de fleste tilbud til udsatte og sårbare børn, unge og voksne.

Coronaen er blevet en uundgåelig del af vores hverdag. Og med coronaen følger også en masse utryghed og ensomhed, som i særlig grad rammer nogle af landets mest udsatte grupper.


I Blå Kors hjælper man mange af disse grupper rundt i hele landet – og det arbejde fortsætter på trods af de nye restriktioner, fastslår generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

“Det er vigtigt for os at overholde myndighedernes retningslinjer, og det kan vi heldigvis stadig gøre samtidig med, at vi fastholder det meste af vores hjælpearbejde, så udsatte børn og voksne stadig kan få hjælp,” siger Christian Bjerre.

Mange af de mennesker, som Blå Kors Danmark hjælper, er ekstra udsatte på grund af coronaen både i forhold til fysisk og psykisk sårbarhed.

“På vores væresteder hjælper vi mennesker, der kæmper med misbrug, ensomhed, psykiske problemer og hjemløshed. Vi giver dem et sted at være i fællesskab med andre, vi hjælper med kontakt til lægen og betaling af regninger, og hvad der ellers kan være af udfordringer i hverdagen. Disse grupper er stærkt afhængige af vores hjælp,” siger Christian Bjerre.

Blå Kors’ væresteder er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på ti personer og kan derfor med stor fokus på at overholde alle tænkelige restriktioner fortsætte med at holde værestederne åbne.

Stadig hjælp til børn

Under nedlukningen i foråret var der særligt fokus på de børn, der var isoleret hjemme i udsatte familier. Derfor er man i Blå Kors glad for, at man kan forsætte arbejdet blandt børn.

“Vores børnestøttecentre holder uændret åbent, så børn og familier fra hjem med misbrug fortsat kan få hjælp, hvilket vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at fastholde, ” siger Christian Bjerre og understreger, at det selvfølgelig sker med de nødvendige forholdsregler.

“Enkelte udflugter og arrangementer bliver vi nødt til at aflyse, men de fleste af vores grundydelser i forhold netværk, samtaler og terapi tilbyder vi stadig.”

Botilbud og Familienetværk

Også Blå Kors’ Familienetværk for udsatte familier fortsætter arbejdet – dog med maksimum 50 mennesker.

“Vores Familienetværk har tæt kontakt til flere tusinde udsatte rundt i hele landet. Det er familier, der blandt andet er ramt af både psykisk og fysisk sygdom, stærkt presset økonomi og ensomhed, derfor har det stor betydning ikke mindst i børnefamilierne, at vi kan fortsætte vores arbejde her,” siger Christian Bjerre.

Også på Blå Kors’ bo- og behandlingstilbud kan man fortsat få den samme hjælp som i dag. Her kan der være lokale variationer alt efter, hvilke restriktioner der er i de enkelte kommuner.

“Alt i alt er vi glade for, at vi ikke skal lave samme nedlukning, som vi skulle i foråret. Vi kan i høj grad stadig fortsætte vores arbejde – omend hverdagen stadig er påvirket af restriktioner,” siger Christian Bjerre.