Bygningerne rejser sig ved Posttorvet i Aabybro midtby

Direktør Lars Emborg fra Nørresundby Boligselskab Borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune Bygherre Tom Jakobsen, Tom Jakobsen A/S
Print Friendly, PDF & Email

Nye bygninger rejser sig støt i Aabybro, hvor det tidligere posthus lå. 15. september blev det markeret med et rejsegilde.

Forbipasserende har sikkert bemærket aktiviteterne på byggepladsen ved rundkørslen i Aabybro midtby. Byggeriet er nu nået så langt, at det var tid til rejsegilde, her deltog både bygherre Tom Jakobsen, Nørresundby Boligselskab, repræsentanter fra kommunen og ikke mindst håndværkerne.


Direktør Lars Emborg fra Nørresundby Boligselskab bød velkommen, og herefter takkede borgmester Mogens Christen Gade håndværkerne for det veludførte arbejde, Tom Jakobsen og Nørresundby Boligselskab og kommunalbestyrelsen for samarbejdet med at skabe udvikling i Aabybro. 

De fire og fem etagers bygninger er vigtige milepæle i det store byfornyelsesprojekt, hvor Aabybros midtby bliver moderniseret med boliger, handelsliv og et aktivt byrum.

”Projektet på Posttorvet er det første synlige bevis på den fornyelse, som er i gang i og omkring Aabybro midtby. Konkret kommer byggeriet her til at rumme 15 ejerlejligheder og 15 almene lejeboliger samtidig med, at der kommer erhvervslejemål i bunden”, fortæller Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

I stueplan etableres ca. 750 m2 erhverv. På 1. sal etableres de 15 almene boliger med et gennemsnit på 87 m2 fordelt på tre værelser pr. lejemål. På de øvrige etager etableres ejerboliger på i alt ca. 1.825 m2, størrelsen på boligerne vil variere.

Flere boliger uden for midtbyen

Ud over de kommende boliger på Posttorvet, byder byfornyelsesprojektet også på 41 lejligheder i Aabybro Centret.

Alt dette suppleres med flere både private og kommunale udstykninger af parcelhusgrunde i Aabybro – heraf 16 nye udstykninger på Horsbækken i den sydøstlige del af byen.

Skitse – Posttorvet, Aabybro
Skitse – Posttorvet, Aabybro
Skitse – Posttorvet, Aabybro