Brevkasse | Hvem har skylden for min datters færdselsuheld?

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Hej

Jeg har et spørgsmål i forbindelse med, at min datter er blevet påkørt bagfra i sin bil.

Hun kører ud af en landevej efter en traktor og skal dreje til venstre af en
sidevej. Hun blinker og drejer, og i det hun drejer ud, bliver hun ramt i venstre bagside af en overhalede bil, som kommer længere bagfra.

Vi er noget forbavset over, at hun har fået en del af skylden, når det er den anden bil, der kører ind i hende. Hvem, mener I, har skylden?

Vh. faderen

Svar:
Hej far

Nogle typer af færdselsuheld kan skabe uenighed om, hvem der har skylden. Derfor har forsikringsselskaberne, på baggrund af mange års domspraksis, lavet helt klare retningslinjer for, hvordan ansvaret skal placeres, når der sker sammenstød mellem biler. Du kan se eksempler i vores webpjece om bilforsikring: https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/media/1723/13_630_110_bilen-_og-_forsikring.pdf.

Skyldspørgsmålet er altid en konkret vurdering, som vi ikke kan gå ind i. Det vi kan sige er, at hvis man bliver påkørt bagfra af en anden bil, har den bagfrakommende som hovedregel skylden. Når uheldet derimod er sket i forbindelse med et venstresving, kan din datter få en del af skylden, selvom hun har givet tegn/blinket. Det skyldes, at hun skal sikre sig, at der er frit bagfra, inden hun svinger.

Hvis bilisterne har hver sin version af, hvordan uheldet er sket, og der ikke er nogen vidner, kan det i sig selv betyde, at skylden bliver ligeligt fordel. Derfor er det altid en god ide at få kontaktoplysninger på andre, som har overværet et uheld.

Bedste hilsner
Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i mere end 85år ydet uvildig rådgivning til Danske forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser.