Blå Kors enig med spiritusbranche: Forbyd salg af alkohol til mindreårige

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre er glad for udmeldingen fra vin- og spiritusgrossisternes interesseorganisation VSOD om at forbyde salg af alkohol til mindreårige. “Tidlig alkoholdebut øger risikoen for alkoholproblemer senere i livet,” siger han.

Det kommer måske som en overraskelse for nogen, at vin- og spiritusgrossisternes brancheforening VSOD anbefaler et totalforbud af salg af alkohol til unge under 18 år. Men det er der altså ikke noget nyt i, forklarer formanden for VSOD Carsten Suhrke ifølge Ritzau.

“For os drejer det sig om at sælge vores produkter på en ansvarlig måde, og det er ikke ansvarligt at sælge alkohol til mindreårige. Vi synes, det er forkert, at 16-17-årige kan købe alkohol, uanset om det er vin, øl eller cider,” siger Carsten Suhrke til Ritzau.

Den melding er Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre glad for at høre.

“Jeg er meget glad for at høre den udmelding fra VSOD, og jeg ville ønske at endnu flere fra branchen melder sig på banen med samme budskab. Vi véd, at en tidlig alkoholdebut øger risikoen for alkoholproblemer senere i livet,” siger Christian Bjerre.

Politikerne bør gøre noget

Ifølge en undersøgelse fra Voxmeter mener 73 % af danskerne, at butikker, der sælger alkohol til unge under 16 år, skal fratages retten til helt at sælge alkohol i en periode.

I samme undersøgelse svarer 92 %, at de mener, at det bør være en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolen at oplyse om alkohol- og stofmisbrug, mens 74 % mener, at vi har brug for en ændret alkoholkultur blandt unge i Danmark.

“Det er på tide, at politikerne på Christiansborg kommer med initiativer, der kan reducere danske unges alkoholforbrug. Vi véd, hvad der virker, og der er ovenikøbet også et flertal i befolkningen, der ønsker indsatser på disse områder,” siger Christian Bjerre og tilføjer:

“Vi véd fra andre lande, at pris og tilgængelighed er nogle af de parametre, som har en positiv effekt på unges alkoholforbrug. Så det ville være oplagt for politikerne at begynde med at kigge der”.