Birthe Holk udstiller på Kunst ved Kysten Påskeudstillingen 2019

Værker af Birthe Holk
Print Friendly, PDF & Email

I påsken er der Kunst ved Kysten I Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand – Stedet ligger helt ned til havet, med strand og klitter lige udenfor døren. En af de 20 kunstnere er Birthe Holk…
.
Af Klaus Hansen

Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand danner i Påsken 2019 rammen for Kunst ved Kysten. Du vil kunne opleve 15-20 forskellige kunstnere, som hver med deres værker vil skabe en fantastisk udstilling.
Birthe Holk udstiller til påskeudstillingen 2019.

Birthe skriver:

“At arbejde med papir collager er noget helt nyt for mig og opstod ved en tilfældighed henover forår og sommer 2018. Jeg har dog haft en pensel i hånden inden da og arbejdet med akrylfarver mellem år og dag, men jeg var ikke tilfreds med resultatet og ledte til stadighed efter mit helt eget udtryk.

Jeg forelskede mig i glasmosaikker og eksperimenterede mig frem til, om jeg med et andet for hånden værende materiale kunne få et lignende udtryk frem, og blev overrasket over hvor godt det fungerede for mig med papir og en enkelt tusch-streg. Oktober 2018 var så starten på mit papir-collagegalleri og virksomhed.

Papirmaterialet finder jeg i magasiner med godt kvalitetspapir eller på nettet, hvor jeg går efter mønstre og farver og selv udskriver i den kvalitet, jeg ønsker. Jeg har som regel altid gjort mig klart, hvad jeg vil fortælle med mine billeder, men papiret lever ofte sit eget liv. Så stykke for stykke må jeg ofte bare følge med indtil det til sidst danner en helhed. Det kan være små tilklippede former og figurer, og det kan være større stykker der, som et puslespil, bliver samlet. 

Det er et ret tidkrævende projekt at kreere et papir-collagebillede fra ide, til det hænger færdigt i sin ramme – så mit arbejde som social- og sundheds assistent i Hjemmeplejen er vraget til fordel for kunsten på fuld tid.

Jeg bruger ofte symboler til at udtrykke mig, og man vil også ofte kunne finde, at der på afstand er en helhed udtrykt, mens man på nærmere hold får øje på et nyt billede i det store billede.

I øjeblikket er mit ønske at fortælle historier om et levet spirituelt liv – et indre trosliv, give det et ydre udtryk, og til det bruge bibelens tekster som fundament – nogle vil sikkert kalde det, jeg kreerer en form for kirkekunst. Det er dog imidlertid også en personlig beretning, min egen tro og mit eget liv, der beskrives. 

Mine billeder er altid lakeret, og med UV beskyttelse, så de kan holde sig på lige fod med et malet værk og collagen altid monteret på lærred. 
Jeg har mit galleri hjemme privat i Lindum ved Viborg og er altid at finde på Facebook, hvis du søger efter: @papirkunstbmh

Jeg glæder mig til at udstille mine billeder påsken 2019 hos ”Kunst ved Kysten”.”

Han Herred Havbådes udstillingshus i Slettestrand ligger helt ned til havet med strand og klitter lige uden for døren, dette fantastiske sted danner den smukkeste ramme om kunst udstillingen, som første gang vises d. 18. april – 22. april 2019.

– Udstillingen er i perioden fra d. 18. april til d. 22. april 2019, der vil dagligt være åbent fra kl. 10-17. Ferniseringen er skærtorsdag kl. 10. Vi håber rigtig mange vil komme en tur forbi for at se udstillingen. I forbindelse med udstillingen kan besøgende også besøge Han Herred Havbådes værft, som ligger lige ved siden af, fortæller Tina Willumsen og Lillian P. Hansen og glæder sig til den første Kunst ved Kysten udstilling.

Entre
20,- kr. pr. voksen (fra 12 år)
Billetterne gælder alle dage også til værftet.

Du finder udstillingen her : Kunst ved Kysten Slettestrandvej 162 9690 Fjerritslev