Beskæftigelsesplan 2023 for Jammerbugt Kommune

Diane Aarestrup
Formand for Beskæftigelsesudvalget og 2. viceborgmester Diane Aarestrup (A) Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Beskæftigelsesplan 2023 for Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune er klar med en plan for beskæftigelsen i 2023. Planen handler særligt om de unge, samarbejde med virksomheder og opkvalificering.

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har godkendt Beskæftigelsesplan 2023 for kommunen efter, at planen har været i høring. Dermed er der sat ord på rettesnoren for, hvordan der skal arbejdes med beskæftigelse i Jammerbugt Kommune i 2023.

Planen har to hovedfokusområder: 1) Ungeindsatsen og 2) Samarbejde med virksomheder. Det betyder, at unge, der har ressourcer til det, skal holdes i kontinuerlig aktiv indsats baseret på den enkelte, og at det gode og tætte samarbejde med de lokale virksomheder skal bevares og udbygges i 2023. 

Selvom der er to hovedområder, skal der også arbejdes med en række andre områder. F.eks. er der i beskæftigelsesplanen fokus på en ekstraordinær indsats på sygedagpengeområdet, så antallet af sager og sagsbehandlingstiden nedbringes. Tallet er nemlig steget under COVID-19-perioden, og dén kurve skal nu vendes.

Desuden er det i planen beskrevet, at opkvalificering fortsat er yderst relevant i forhold til at imødekomme efterspørgsel på arbejdskraft.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn