Bedre mobildækning på Gjøl

Gjøl
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune har formidlet et samarbejde, der kan føre til en ny 48 meter høj telekom-mast ved Gjøl Kraftvarmeværk. Dermed kan der blive bedre dækning i området fra september i år.

Den nye mast til mobiltelefoni bliver rejst af KPR Towers A/S. De har indgået aftale med Gjøl Private Kraftvarmeværk om at rejse masten på deres jord på Drøvten 48.

”Masten på Gjøl er endnu et resultat af den målrettede indsats, som Jammerbugt Kommune i samarbejde med borgere og udbydere af telefoni har skabt siden opstarten i marts 2016”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Masten skal erstatte den lavere skorsten i byen, der i dag anvendes til antenner for mobildækning. Og med den nye mast opnår området mere tilfredsstillende sende- og modtageforhold.

”Det er meget glædeligt, at de to parter er gået sammen om en løsning, der kan sikre en acceptabel mobildækning på Gjøl. Jammerbugt Kommune er interesserede i, at kommunen får bedre dækning – både for borgerne og virksomhedernes skyld. Samtidig har en bedre mobildækning stor indflydelse på eksempelvis hjemmeplejens arbejde. De har brug for stabil og god dækning, når de laver registreringer efter besøg hos borgeren”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Kommunen har haft en overordnet rolle i at afdække muligheden for bedre dækning i området.

”Som kommune har vi interesse i at forbedre infrastrukturen for mobiltelefoni. Derfor har vi afdækket, hvilke muligheder, der var på området. I det arbejde hørte vi om KPR Towers, som rejser master for teleindustrien i store dele af verdenen. Vi førte de to parter sammen, som nu har fundet sammen om en løsning på Gjøl”, siger leder af digitalisering og IT i Jammerbugt Kommune Morten Hedegaard.   

Kraftvarmeværket på Gjøl udlejer et jordlod på 8×10 meter til KPR Towers, hvor den 48 meter høje gittermast med antennesystemer skal stå. På jorden tæt på masten kommer der til at stå teknikkabiner til det tekniske udstyr.

Den nye mobilmast kræver en ændring af lokalplanen, derfor forventes byggeansøgningen at komme i høring til sommer. Går alt som forventet, vil der være bedre dækning på Gjøl allerede i løbet af efteråret 2019.