Arbejdstilsynet sætter ind mod smittespredning

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Foto: Steen Brogaard
Print Friendly, PDF & Email

Fra mandag den 5. oktober igangsætter Arbejdstilsynet et målrettet tilsyn for at forebygge smittespredning af COVID-19 på virksomheder over hele landet. Det sker på baggrund af den udbredte smitterisiko i store dele af Danmark.

Omkring 50 tilsynsførende vil de næste to uger besøge butikker, restauranter, barer, slagterier og minkfarme. Brancherne er udvalgt på baggrund af konkrete eksemler på smittespredning eller et stort antal kunder eller gæster, som gør det særligt udfordrende at forebygge smittespredning.


Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

– Vi skal alle bidrage til at få situationen med corona under kontrol. På landets virksomheder har arbejdsgiverne et særligt ansvar for at sikre, at man efterlever retningslinjerne om at mindske smittespredningen. Nu sætter Arbejdstilsynet så ekstra ind for at understøtte og sikre, at det også sker i praksis.

De tilsynsførende vil under besøgene have fokus på vejledning, men vil give strakspåbud, hvis arbejdsgiveren ikke har truffet effektive foranstaltninger til at forebygge smittespredning. Indsatsen har fokus på smitterisiko og vil dermed ikke være en systematisk gennemgang af andre væsentlige arbejdsmiljøproblemer. Men Arbejdstilsynet vil stadig reagere, hvis de tilsynsførende konstaterer arbejdsmiljøovertrædelser, som udgør en betydelig fare.

Alle virksomheder i de berørte brancher vil modtage et brev fra Arbejdstilsynets direktør med information om tilsynene.

Arbejdstilsynet har også i sine øvrige tilsyn fokus på corona-smitte.

Arbejdstilsynets Call Center kan kontaktes på tlf. 70 12 12 88 og står klar til at besvare spørgsmål om arbejdsmiljø og tilsynsindsatsen.