Apoteket kan forny recepten

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Apoteket kan forny recepten

Har lægen ferie, og har du glemt at forny recepten, kan apoteket ofte hjælpe, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Apotekerforening.

Sommerferien står for døren, og du opdager, at pakken med piller er tom, recepten er udløbet, og din læge er taget på ferie. I den situation vælger mange lettere panisk at ringe til lægevagten eller akuttelefonen. Men det bør man ikke gøre, da lægevagtens tid skal bruges på akutte og alvorlige situationer.

I stedet for skal man tage på apoteket, der har mulighed for at forny recepten på visse typer medicin. Apotekernes behandlerfarmaceuter er autoriserede til at udlevere (genordinere) medicin mod mavesyre, kronisk inflammatoriske tarmsygdomme, osteoporose, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol. Desuden kan apoteket genordinere insulin, adrenalin, hormonholdige cremer, p-piller, hormonnæsespray mod allergi og høfeber samt inhalationsmedicin mod astma og allergi.

Hvis man henter appen ’apoteket’ kan man se, hvilke recepter man har, og om de er gyldige eller udløbet. Og man kan tjekke min.medicin.dk for at se, om den specifikke medicin kan genordineres.

Man skal have været i stabil behandling med medicinen i mindst et halvt år og have en gyldig ordination fra lægen for at kunne få en genordination. Gælder genordinationen p-piller, skal man have brugt dem i mindst et år.

Det koster ca. 20 kr. at få apoteket til at genordinere medicinen, og apoteket kan udlevere den mindste pakning. Man må efterfølgende kontakte sin læge, når klinikken åbner igen efter ferien.

Læs mere om muligheden for at få fornyet recepten på apoteket her: Apoteket kan genordinere din medicin, hvis recepten er udløbet