Anholdelser i sag om knivstikkeri – efterforskning pågår

Politibil Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Anholdelser i sag om knivstikkeri – efterforskning pågår

Nordjyllands Politi har siden i går, 2. marts 2023, sidst på eftermiddagen efterforsket intensivt i den sag vedrørende knivstikkeri, der skete i det centrale Aalborg. Tre person er aktuelt anholdt – en ventes fremstillet. Flere mistænkte personer søges. Alle oplysninger i sagen skal fortsat gå til politiet på telefon 114.

Sådan opsummerer efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam, den verserende efterforskning af det knivstikkeri, der skete i går på Algade i Aalborg, hvorved en person, en 24-årig mand, blev såret; offeret er uden for livsfare. 

Politikommissæren forklarer videre om politiets efterforskningsarbejde af sagens nærmere omstændigheder: 

”Det er vores opfattelse – efter en intens efterforskning hen over aftenen og natten – at der er tale om et tilfældighedsmøde mellem to kriminelle grupperinger, der udvikler sig. Vores undersøgelser af forløbet viser, at der kortvarigt udspiller sig en kort voldsepisode, hvorefter der nogle minutter senere sker et knivstikkeri.”

Den efterforskning førte til, at politiets efterforskere i går aftes og nat slog til og anholdt først to mistænkte mænd og så en tredje mistænkt mand i sagen. Efter afhøringer af disse personer har politiet tilvejebragt et fremstillingsgrundlag for en person, der ventes fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg senere i dag, hvor han bliver sigtet for at overtræde straffelovens bestemmelser vedr. vold. 

De øvrige to anholdte løslades. 

”Men,” understreger Kenneth Rodam, ”vores efterforskning i sagen fortsætter i den kommende tid på fuldt blus – og vi leder i øjeblikket efter yderligere tre personer, som vi sætter i forbindelse med knivstikkeriet mod den 24-årige.” 

Kenneth Rodam understreger, at sagens efterforskning har vist, at der er tale om et internt opgør, der er foregået i et kriminelt miljø, og det er derfor politiets opfattelse, at der ikke er grund til utryghed for almindelige borger. Politikommissæren pointerer dog, at knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt. 

”Det vil vi under ingen omstændigheder acceptere – og derfor efterforsker vi massivt i den her sag, så de ansvarlige personer kan blive stillet til ansvar for deres gerninger,” fastslår Kenneth Rodam, og han tilføjer slutteligt, at skulle nogle borgere har set noget i går eller have andre informationer af relevans for politiet, så skal man ringe til Nordjyllands Politi på telefon 114.  

Politiet har ingen yderligere kommentarer af hensynet til den verserende efterforskning. 

LÆS OGSÅ: Efterforskning i gang vedr. knivstikkeri i Aalborg