Årets arkitekturpris uddelt

Svinkløv Badehotel
Print Friendly, PDF & Email

Tidligere på ugen uddelte Jammerbugt Kommune arkitekturprisen 2020 til tre vinderprojekter i kommunen.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Svinkløv Badehotel, og stedet modtog også selv en pris for sin troværdige og loyale udformning. Herudover blev to sommerhuse hædret.


I alt var 17 projekter nomineret. Borgmesteren Mogens Christen Gade og arkitekt Mogens Husted Kristensen fra Friis & Moltke Arkitekter uddelte priserne til de tre vinderprojekter.

Begrundelsen for vinderprojekterne 2020:

Ruthsvej 30, 9480 Løkken

Sommerhuset ligger lavt mellem klitterne, og indføjer sig stilfærdigt i landskabet mellem marehalmen og lyngen med et begroet tag og grå træbeklædning.

De tre skarptskårne bygninger former en lille komposition, der både nedtoner indtrykket af husets størrelse og omfavner det private terrassemiljø. Interiøret er holdt i samme enkle nordiske tone, og bidrager til et helstøbt og forbilledligt eksempel.

Møllevej 7, 9492 Blokhus

Huset på Møllevej hører til i kanten af Blokhus by, hvor der er aktivitet og mennesker gennem det meste af året. Her mødes klitlandskab og parcelhuskvarter. Huset ligger hævet over vejniveauet, og har samtidig en fin og uforstyrret terrasse, der på enkel vis omkranses af bygninger.

Husets enkle ydre taler omgivelsernes enkle sprog, mens interiøret er fuldt af oplevelser og overraskelser.

Svinkløvvej 593, 9690 Fjerritslev

Svinkløv badehotel er genopstået i en særdeles loyal og troværdig udformning – heldigvis.

De velkendte grå træfacader, paptaget, de hvide opsprossede vinduer, stuerne, farverne og hele stemningen på hotellet er genskabt, men i en tidssvarende byggeteknik.

Præmieringen af badehotellet er derfor både en anerkendelse til den gamle arkitekt Ejnar Packness, til de mennesker der gennem tiden har drevet og værnet om hotellet, og frem for alt til alle de gode kræfter der har genskabt badehotellet for fremtiden.