Aabybro Fjernvarme udvider, forbedrer og fusionerer med Jetsmark

Aabybro Fjernvarme
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Aabybro Fjernvarme udvider, forbedrer og fusionerer med Jetsmark

Med en godkendt kommunegaranti udvider Aabybro Fjernvarme ledningsnettet i Nørhalne og forbedrer det i Aabybro. Samtidig bliver en fusion med Jetsmark Energiværk til virkelighed.

Aabybro Fjernvarme har ansøgt Jammerbugt Kommune om en kommunegaranti på 112 mio. kr. til udvidelse af ledningsnettet i Nørhalne og forbedring af ledningsnettet i Aabybro samt en fusion med Jetsmark Energiværk. Kommunalbestyrelsen har besluttet at imødekomme ansøgningen og dermed stille garanti for lånet. 

”Det er stort beløb, som Jammerbugt Kommune her stiller garanti for. Det gør vi, fordi vi ser projekterne som et skridt i den rigtige retning i forhold til leveringen af fjernvarme til borgerne. Det er et led i kommunens prioritering af den grønne omstilling og sikring af en billig og stabil energikilde for borgerne, virksomhederne og kommunen i det hele taget”, udtaler Borgmester Mogens Christen Gade om Kommunalbestyrelsens beslutning.

Mere fjernvarme i Nørhalne og forbedret fjernvarme i Aabybro

Aabybro Fjernvarme er i gang med at udvide forsyningsområdet til Nørhalne og har i den forbindelse brug for at optage et lån på 51 mio. kr. Aabybro Fjernvarme er samtidig ved at forbedre ledningsnettet i Aabybro. Et projekt der kræver et låneoptag på 10 mio. kr.

Fusion med Jetsmark Energiværk

Aabybro Fjernvarme og Jetsmark Energiværk står derudover over for en fusion. Det besluttede de to selskaber i marts 2024. Med fusioneringen ønsker man, at forbrugerne får en varmeforsyning, som er effektiv, grønnere og billigere. I forbindelse med fusionen skal der laves en ledning mellem de to områder, og dét kræver en investering på 51 mio. kr.

”Vi ser positivt på sammenlægningen med Jetsmark i forhold til at effektivisere og udnytte eksisterende produktionsanlæg optimalt og fremtidssikre fjernvarmeforsyningen til fordel for borgerne”, lyder det fra Borgmester Mogens Christen Gade.

Inden beslutningen om at give en kommunegaranti til Aabybro Fjernvarme er der blevet foretaget en ekstern kreditvurdering af selskabet. Her er det vurderet, at værket har en ”stærk betalingsevne” i forhold til at være i stand til at betale lånet. Derfor er der vurderet at være en begrænset risiko forbundet med at stille en kommunegaranti til selskabet.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn