38 personer mødte op, da Jammerbugt Kommune inviterede til informationsmøde om arbejdet som pleje- eller aflastningsfamilier.
Familieplejekonsulenterne i Jammerbugt Kommune havde håbet på en vis interesse for informationsmødet på Ønskeland og det var positivt, at 38 familier dukkede op på aftenen.
På aftenen havde personerne rig mulighed for at høre mere om arbejdet som pleje- eller aflastningsfamilie og om selve godkendelsesprocessen. Ligesom der var rig mulighed for at tale med familieplejekonsulenter fra Jammerbugt Kommune, nuværende plejefamilier og tilsynskonsulenter fra Socialtilsyn Nord for at få svar på de mange spørgsmål, der naturligt er inden beslutningen bliver taget.
De mange interesserede gik fra Ønskeland med en god viden om området. Flere gav udtryk for, at de efter mødet har fået svar på spørgsmål, som de relevant for dem.
”Der var en rigtig god stemning, og vi fik fortalt om de forskellige aspekter i at være pleje- og aflastningsfamilie. Nu skal mange hjem for at tale sammen, inden de går videre i processen. Vi håber, at mange af de fremmødte har lyst til at gå videre med at blive pleje- eller aflastningsfamilie. Vi har brug for dem, så vi kan matche de sårbare børn og unge, der har behov for en pleje- eller aflastningsfamilie”, forklarer Jeanette Pedersen, der er familieplejekonsulent i Jammerbugt Kommune.
Ofte er det en lang proces at blive pleje- eller aflastningsfamilie – både for familierne at tage beslutningen og for selve godkendelsesprocessen med kurser, samtaler mv.
”Hvis der er familier, som fortsat er interesseret i familieplejeområdet, så er de velkomne til at kontakt os i børne- og familierådgivningen og Socialtilsyn Nord med de spørgsmål, de kan have”, fortæller, forklarer familieplejekonsulent Lisa Zimmer.
På Socialtilsyn Nords hjemmeside er der også information om godkendelsesforløbet: https://socialtilsynnord.hjoerring.dk/plejefamilier/.