ForsideSponsorerede artiklerAlgebehandling - Hvordan, hvorfor og hvor ofte?

Algebehandling – Hvordan, hvorfor og hvor ofte?

Dette er sponsoreret indhold

Rigtig mange danske hjem lider af algevækst. Det kan blandt andet ses på de udendørs fliser, træværk og husets tag. Alger og mos efterlader synlige spor i form af hvide, gule eller sorte pletter, som giver et grimt udseende.

De fleste alger er ikke deciderede skadelige udover det kosmetiske, men særligt taget kan dog tage skade. Det er derfor en god idé at få bugt med algevækst, hvis det er ved at tage om sig på huset. Hvis ikke du vil gøre det selv, kan du få professionel algebehandling i Århus, hvor en fagmand med de rette remedier renser dit hus for mos og alger.  


Hvorfor få algebehandlet dit hus – Og hvor ofte?

Algebehandling er i langt de fleste tilfælde ikke skadelige, men de giver et grimt og trist udseende på tag, træværk og fliser. Hvis du trænger til at få shinet huset op, for eksempel i forbindelse med salg, så kan en grundig algebehandling gøre underværker.

Både tag og fliser kan komme til at se ud som nyt, når først de mange pletter og plamager er fjernet. I visse tilfælde kan algevækst dog skade dit tags tæthed og levetid. Det er nemlig en af de hyppigste årsager til frostsprængninger. I de varme måneder giver solen nemlig algerne rigtig gode vækstbetingelser, som kan resultere i, at algerødderne gror ned i tagets revner og deri vokser sig større.

Rødderne vil holde på fugten, som gør at taget aldrig helt vil tørre i sommerhalvåret, og det kan føre til råd og svamp. Når først man rammer vinterhalvåret, hvor frosten sætter ind, kan algerødderne tilmed udvide sig og føre til at taget revner. Du skal derfor være påpasselig med at lade algevækst gro for længe på dit tag, hvis du ikke vil risikere at taget skal udskiftes eller repareres før tid.

En god tommelfingerregel er at algebehandle to gange om året. En gang om foråret, når frosten er slut og om efteråret, inden frosten kommer.

Hvordan foregår en professionel algebehandling? 

En algebehandling går ganske enkelt ud på at fjerne alle alger, mos og lav fra huset. Du kan i de fleste tilfælde klare algebehandlingen selv, men den nemme løsning er selvfølgelig at hyre en professionel.

En fagperson har det helt rette udstyr, og du er sikker på, at algerne bliver fuldstændig bekæmpet. Med en doseringsmaskine og gentagne behandlinger ved særligt hårdt ramte områder, kan professionelle klare opgaven til fulde. Samtidig undgår du skader, som med garanti vil blive dyrere at få udbedret end prisen på en professionel algebehandling.

“Gør det selv”-algebehandling

Hvis du selv vil stå for algebehandlingen, kan du fjerne de overfladiske alger fra fra fliser og træterrasser med vand og en kost, eller du kan bruge en højtryksrenser. For at komme alger helt til livs eller fjerne de genstridige alger, kan du sprøjte med algemiddel.

Det samme gælder for træværk, hvor du blot kan bruge en hård børste i stedet for en kost. For at få bugt med algevækst på taget kan du rense det med en kost og en stige. Forsøg ikke med en højtryksrenser, da det kan skade taget.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER