ForsideBlokhusLivredderne på Blokhus Strand takker af for sæsonen

Livredderne på Blokhus Strand takker af for sæsonen

Print Friendly, PDF & Email

Livredderne på Blokhus Strand takker af for sæsonen

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har nu lukket tårnene for sidste gang i år på de danske strande, herunder Blokhus Strand og Løkken. Denne badesæson har været præget af et vejrmæssigt miks af regn og blæst, men også af flere solrige dage, der har tiltrukket mange badegæster.

I løbet af de knap otte uger, hvor livredderne har været på vagt, har de gennemført 60.378 indsatser, hvilket er en stigning i forhold til sidste år. Blandt disse aktioner har 26 involveret personer i livsfare, et lille fald fra 28 i 2023. I den travle sommer 2018 blev 88.355 indsatser registreret, med 52 af dem klassificeret som livreddende.

Selvom sæsonen bød på perioder med få strandgæster, har der også været travle dage med mange redningsaktioner. Livredderne har haft særlig fokus på at informere badegæster om sikkerhed, og de fleste aktioner har været rettet mod at forhindre ulykker i stedet for at håndtere akutte situationer.

Fralandsvind og revlehuller har været hyppige årsager til farlige situationer, især for badegæster og personer på Stand Up Paddle boards. Livredderne har også rådgivet om at holde oppusteligt udstyr på land under fralandsvind og sikre, at badegæster ikke svømmer for langt ud.

Med det lune vejr, der fortsætter, opfordrer TrygFonden til forsigtighed. Det anbefales at bade sammen med andre for at kunne holde øje med hinanden. I tilfælde af nødsituationer skal man forsøge at hjælpe fra land og kontakte professionelle redningsfolk, hvis situationen kræver det.

For dem, der ønsker at holde svømmefærdighederne ved lige, tilbyder flere svømmehaller over hele landet livredderudstyr til gratis lån. Det er en god mulighed for at træne både svømning og livredning gennem vinteren.

Strandene Blokhus og Løkken har haft følgende aktionstal i sæsonen: Blokhus Strand: 0 livreddende aktioner, 19 førstehjælpsaktioner, 96 forebyggende aktioner og 1.505 oplysende indsatser. Løkken: 5 livreddende aktioner, 22 førstehjælpsaktioner, 189 forebyggende aktioner og 1.186 oplysende indsatser.

Livredderne ser frem til næste sæson og ønsker alle en sikker og aktiv vinter.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER