ForsideJammerbugtPåskeharen er ikke nok - Politiet råder til nabosamarbejde i påskeferien

Påskeharen er ikke nok – Politiet råder til nabosamarbejde i påskeferien

Påskeharen er ikke nok – Politiet råder til nabosamarbejde i påskeferien

Ferietid giver også tomme boliger. Men gode naboer kan skræmme indbrudstyvene væk.

Påsken nærmer sig, og mens mange forbereder sig på at fejre med påskeharen og chokoladeæg, er det vigtigt at huske på, at påsken også kan være et potentielt paradis for indbrudstyve. Med mange, der rejser på ferie eller tager på sommerhusophold, står boliger tomme og uovervågede, hvilket giver en fristende mulighed for ubudne gæster.

Politiet advarer om, at påskeharen alene ikke er tilstrækkelig til at beskytte vores hjem mod indbrud. Det er her, gode naboer kommer ind i billedet. Ved at etablere et solidt naboskab og kommunikere med hinanden kan vi alle være med til at holde vores boliger sikre.

“Tag fat på naboerne allerede nu og få aftalt indbyrdes, hvem der passer på kvarteret og boligerne, mens andre er bortrejst i påsken. Godt naboskab kan nemlig holde indbrudstyvene væk,” lyder det fra politiet.

Erfaringer fra udlandet viser, at op imod hvert fjerde indbrud bliver forhindret, når naboer arbejder sammen og holder et vågent øje med hinandens hjem. Det koster ikke meget for den enkelte at være en god nabo, men effekten kan være markant.

En måde at lette denne proces er ved hjælp af Nabohjælp-app’en, som er et effektivt værktøj til at informere hinanden, have overblik over kvarteret og koordinere pasning af boliger i ferietiden. Politiet anbefaler alle at downloade denne app for at styrke det lokale samarbejde og sikkerheden i området.

På trods af en generel nedgang i antallet af indbrud de seneste år, er det stadig vigtigt at være opmærksom og proaktiv med hensyn til sikkerheden omkring vores hjem. Ved at være gode naboer og tage ansvar for hinandens sikkerhed kan vi alle bidrage til at gøre påsken til en tryg og fredelig tid.

Husk, at takken for godt naboskab er at give hjælpen tilbage, når du kan. Og måske et lille lækkert chokoladeæg. Det er jo påske.

APP’EN:

Nabohjælp-app’en er gratis.

Den kan hentes via appstore eller googleplay.

Det tager få minutter at hente den ned på telefonen og sætte den op til dit kvarter.

BLIVER DU HJEMME I PÅSKEN?

Så aftal med naboerne, at du kigger efter deres hus og holder øje med kvarteret, mens de er væk. Sørg for, at affaldscontaineren er kørt på plads, efter den er tømt, at postkassen ikke er fuld. Selv små ting kan overbevise en tyv om, at der er nogen, selv om nabohuset er alene hjemme i ferien.

Møder du nogen, du ikke kender, i kvarteret, så sig ”hej” og spørg, hvem de søger, og om de har brug for hjælp. En tyvs største frygt er at blive genkendt, så derfor bryder indbrudstyve sig ikke om at blive kontaktet.

SKAL DU PÅ FERIE I PÅSKEN?

Så fortæl ikke tyven, at du er væk. Læg hverken planerne på Facebook, foto af den eksotiske frokost på Instagram eller fortæl på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele ferieminderne, til du er kommet hjem, for tyven læser måske også med.

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?

Kig på din bolig udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Tænk over, hvor du opbevarer smykker og andre værdier i dit hjem. Rigtig mange gemmer smykkerne i soveværelset eller på badeværelset. Og det ved tyven, når han bryder ind. Find derfor et nyt opbevaringssted allerede i dag.

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.

Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med. Mere avanceret værktøj skal der ikke til.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER