ForsideJammerbugtJammerbugt: Årsmøde i lokalhistorien

Jammerbugt: Årsmøde i lokalhistorien

Jammerbugt: Årsmøde i lokalhistorien

Mandag d. 28. august var der årsmøde i Jammerbugt Kommunes lokalhistoriske foreninger i Brovst Sport- og Kulturcenter. Det var et meget velbesøgt årsmøde med ca. 75 deltagere fra hele kommunen.

Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, fritids og landdistriktsudvalget i Jammerbugt havde fået æren af at holde velkomstalen og heri sagde hun følgende:

-Jeg glæder mig hvert år til at byde velkommen på denne aften, da den forener rigtig meget af det, som jeg tænker er Jammerbugt Kommunes DNA på kulturområdet. Lokalhistorien er en betydelig del af kulturområdet.

-Lokalhistorien er jo vores kulturhistorie.

Helle Bak Andreasen bød velkommen og Rikke Johansen Smidt var en af oplægsholderne. Foto: Privat

-I er inviteret her i aften, da I er aktive i vores lokalhistoriske foreninger, arkiver og egnssamlinger. Og sikke et flot fremmøde i aften. Det er helt sikkert pga. det interessante indhold i aften, men jeg tror også, at det er på baggrund af, at vi har ændret i konstruktionen i forhold til hvordan vi understøtter lokalhistorien.

-Vi har jo fået Aske ansat i Jammerbugt Kommune 1. februar i år med henblik på at servicere hele det lokalhistoriske område, samtidig med at Egnssamlingen i Saltum har Aske et par dage om ugen. Jeg tror på, at den tættere relation mellem jer alle, forvaltningen og dermed os som politisk udvalg medfører, at lokalhistorien bliver mere synlig, da den bindes tættere til kulturlivet i øvrigt i Jammerbugt Kommune.

-Synergi er det jo og det skal vi endelig bare have mere af! I aften er I ca. 20 flere tilmeldte end de foregående år – det er da et håndgribeligt resultat.

-Et håndgribeligt resultat mere: Vi har fire udsolgte foredrag i Folkeuniversitet Jammerbugt om Munidorf, Den glemte landsby i Aabybro. Foredragene er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem Folkeuniversitet Jammerbugt, Lokalhistorisk Forening for Aaby Sogn og forvaltningen. Lad os også gerne få endnu mere af det. Altså at lokalhistorien kommer på banen i andre kulturelle sammenhænge, så I kan få en platform, som måske rækker ud over jeres vanlige publikummer. OG på den måde prøve at få lidt flere ”kunder i butikken” som I jo sommetider efterlyser. Des flere udadvendte arrangementer vi har – des bredere bliver interessen for det lokalhistoriske arbejde. Det ER jo spændende og drejer sig ikke kun om at sidde og arkivere i arkibas. – Selvom det jo også giver et spændende udbytte.

-I skal selvfølgelig fortsat fokusere på det, som I interesserer jer for lokalt og som er det, der optager jer og jeres lokalområde. Men det er vores håb, at vi måske i fællesskab kan booste formidlingen – det vil Lokalhistorisk Samråd og Aske fortælle mere om senere.

-Nu vil jeg blot sige jer STOR tak for jeres vedvarende engagement og ihærdighed – der er masser af rugbrødsarbejde i lokalhistorien og uden det, var der ingen historie at fortælle. Og så er I jo alle sammen en særdeles vigtig del af vores ambition om at være Danmarks bedste fritidskommune. Det handler nemlig ikke kun om at have gode mountain bike stier – men handler i særdeles stor grad om, at der er noget for os alle at være involveret i. Det bidrager I, i særdeleshed til for vi ved jo også godt at sammenhold og fællesskab trives hos Jer. Og hvad giver mere livsenergi og livsindhold end fællesskab? for mig er det i hvert fald en vigtig parameter.

-Så et hjerteligt velkommen til Jer

Derudover var der oplæg af:

Rikke Johansen Smidt, Formidlingsinspektør på Viborg Museum, som talte om formidling af lokalhistorien.

René Weidinger, afdelingsdirektør i Sparekassen Danmark Brovst, som tale om bankvilkår og -regler for foreninger.

Der var også kaffe og kage og slutteligt fremlagde Lokalhistorisk Samråd sine ideer med efterfølgende dialog.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER