Guide: Dæk det flotteste påskebord
Har du en kommende påskefrokost i kalenderen, hvor du skal agere vært? Så er det naturligvis vigtigt, at du har styr på alle detaljerne. Herunder følger naturligvis et flot dækket bord, som vil imponere gæsterne og skabe rammerne omkring en hyggelig påskemiddag blandt familie og venner.
Hav styr på alle detaljerne
Dæk op til påskefrokosten med afsæt i den klassiske bordopdækning, hvor der er taget højde for alle de uundværlige ting:
- Tallerkener: Intet veldækket bord uden tallerkener. Placér middagstallerkener nederst og eventuelt en mindre frokosttallerken til forretten, hvor sild, æg og tarteletter kan nydes.
- Bestik: Placér altid kniven til højre og gaflen til venstre. Hvis der skal nydes en dessert, så kan skeen placeres oven over tallerknerne. En klassisk påskedessert kan fx være en lækker citronkage eller noget andet frisk med afsæt i forårets råvarer.
- Glas: Skal der nydes vin? Så placér hvidvinsglasset længst til højre, dernæst rødvinsglasset og afslutningsvis dessertglasset. I præcis den rækkefølge, som man vil nyde drikkevarerne i. Til en påskefrokost er det dog ofte øl og snaps, som nydes i stedet for vin. Her skal du placere vandglasset længst til højre.
Det sidste touch til påskebordet
Overstående var alle de grundlæggende ting ved borddækningen, men der skal naturligvis også være noget pynt, som understreger den særlige begivenhed.
Kyllinger, fjer og pustede æg. Alt sammen noget, som kendetegner påsken. Men du kan med fordel gøre noget anderledes og give påskebordet et mere moderne look. Foråret kommer ofte sammen med påsken – og netop derfor er det oplagt at pynte med diverse forårsblomster, som for alvor vil sætte fut i forårsstemningen. Det kunne eksempelvis være påskeliljer og tulipaner.
Servietter i pastelfarver og gullige nuancer er naturligvis også noget, som kan sætte prikket over i´et ved bordopdækningen. Fold også gerne servietterne på en særlig måde – det kan fx være som en påskehare med udslåede ører.