Blå Kors forventer rekordmange ansøgere om julehjælp

Mange danskere søger hvert år om julehjælp hos de danske nødhjælpsorganisationer. Foto: Blå Kors
Print Friendly, PDF & Email


De høje priser på alt fra dagligvarer til energi rammer særligt familier, som i forvejen er presset økonomisk. Derfor forventer den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark ekstra mange ansøgere om julehjælp og har i år valgt at hæve beløbet til dagligvarer.

Hos Blå Kors Danmark forventer man i år, at ekstra mange familier søger om hjælp til mad og gaver i julen. Sidste år søgte mere end 8.600 familier om julehjælp, og med de store prisstigninger på blandt andet dagligvarer og el er forventningen, at der i år kommer markant flere ansøgninger fra økonomisk trængte familier.


“Det er ekstra meget brug for hjælp lige nu. Det oplever vi overalt i vores organisation. Vi møder familier, som er nødt til at skære ned på deres indkøb i supermarkedet eller fravælge helt almindelige dagligvarer som for eksempel mælk, fordi det simpelthen er blevet for dyrt,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark. 

Ifølge Danmarks Statistik er forbrugerprisindekset steget med 10 procent i september i år, og det betyder færre penge mellem hænderne. 

Familier får flere penge til mad 

Blå Kors Danmark har derfor i år valgt at hæve beløbet for julehjælp med 100 kroner, så julehjælpen består af et gavekort på 500 kroner til dagligvarer i Lidl og 200 kroner til Blå Kors’ genbrugsbutikker. 

Med udsigt til rekordmange ansøgere og forhøjet beløb til julehjælp, er håbet, at mange virksomheder og private har lyst til at bakke op.

“Årets indsamling er vigtigere end nogensinde, for vi kan se, at der er ekstra brug for pengene”, siger Thomas Røddik Korneliussen, som kommunikationschef i Blå Kors Danmark, og understreger:

“Hver en krone, der bliver indsamlet, går ubeskåret til julehjælpen, og du kan sagtens nå at være med uanset om, du er privatperson eller virksomhed”. 

Blå Kors Danmark åbner for ansøgninger om julehjælp den 24. oktober. Julehjælpen uddeles til familier, hvor forældrene er på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år.

Julehjælpen er i år støttet af blandt andet Ole Kirk’s Fond og dagligvarekæden Lidl.