ForsideBrovstEfterskole vil tænde lyset i vinduerne på det tidligere asylcenter i Tranum

Efterskole vil tænde lyset i vinduerne på det tidligere asylcenter i Tranum

På Økonomiudvalgets møde onsdag aften blev det besluttet at arbejde videre med muligheden for at etablere en efterskole på det tidligere asylcenter på Vestkystvejen i Tranum.

Bygningerne i Tranum har stået tomme, siden Jammerbugt Kommune ophørte som asyloperatør i sommeren 2019, og der har i løbet af det sidste år kørt en proces med målet om igen at få aktivitet på stedet.


Efter onsdagens møde i Økonomiudvalget ser det ud til, at Jammerbugt Kommune får en ny efterskole. Der er tale om en specialefterskole for elever med autisme. Bag Efterskolen Under Lien, som efterskolen er navngivet, står Sara og Lars Tornøe, som begge har rødder i Tranum. De har oplevet efterspørgsel på en specialefterskole, der kan rumme normaltbegavede elever, der har brug for særlige rammer i deres hverdag. Planen er, at eleverne tilbydes en fuld afgangseksamen – og ikke blot eksamen i enkelte fag, som mange specialefterskoler tilbyder i dag.

Borgmester Mogens Christen Gade udtaler: ”Jeg glæder mig over, at vi nu er ét skridt nærmere at kunne tænde lys i vinduerne på det tidligere asylcenter – og så med et spændende projekt som en efterskole for elever med autisme. Beliggenheden og naturen i området er helt fantastisk, og jeg er sikker på, det kan skabe nogle gode rammer for den gruppe af elever, efterskolen henvender sig til.”

Efterskolen: Vi glæder os over opbakningen til projektet

Efterskolen Under Lien har allerede en bestyrelse og en skolekreds bag sig og vil arbejde for at kunne modtage det første hold elever fra august 2022. Målet er at kunne rumme 64 elever på sigt. Sara og Lars Tornøe glæder sig over nyheden:

”Vi er meget glade for, at kommunen tror på vores projekt i Tranum. Vi har gennem en længere periode ledt efter det perfekte sted at realisere vores drøm om en specialefterskole for elever med autisme. Et efterskoleophold på Under Lien skal understøtte de unge mennesker i at mestre eget liv, så de bliver i stand til at tage en uddannelse og senere indgå på arbejdsmarkedet som aktive og inkluderende borgere.”

Bygningsmassen og beliggenheden midt i naturen er primær årsag til efterskolens interesse for stedet, og de glæder sig samtidig over et aktivt lokalsamfund og muligheden for en masse spændende samarbejder.

På med arbejdshandskerne

Nu ligger der en del arbejde forude, før Efterskolen kan slå dørene op. Aftaler skal indgås, bygningerne skal istandsættes til formålet, og samarbejder skal etableres. Eksempelvis planlægges der med at etablere et ”udstillingshus”, som kan vises frem til kommende elever og deres forældre.

”Jeg er meget glad for, at folkene bag efterskolen har lyst til at trække i arbejdstøjet og kæmpe for at etablere en fantastisk skole til glæde og gavn for ikke bare Jammerbugt Kommune, men for målgruppen i det hele taget. Vi ser meget frem til samarbejdet”, udtaler borgmesteren.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER