Ændringer i den kollektive trafik pga. nye restriktioner

Foto: Nordjyllands Trafikselskab.
Print Friendly, PDF & Email

På grund af de særlige restriktioner i Jammerbugt og 6 andre Nordjyske kommune, vil den kollektive trafik være ændret på en række områder fra mandag 9. november 2020 til og med torsdag den 3. december 2020.

Der tages forbehold for ændringer samt udmeldinger fra myndigheder og NT.


Skolekørsel – NT busser
Nordjyllands Trafikselskab oplyser, at følgende regler gælder:

  • Den nuværende køreplan for busserne i hele Nordjylland opretholdes, men det er udelukkende skoleelever, elever på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser (ikke videregående uddannelser) der har mødepligt, der kan benytte busserne til at krydse kommunegrænserne og rejse ind og ud af de syv kommuner.
  • Alle kan benytte busserne internt i de syv påvirkede kommuner.
  • I busser, der krydser kommunegrænser, vil der blive givet servicemeddelelse i bussen, der fortæller passagererne, hvornår de, der ikke er omfattet af undtagelsen, skal stige af bussen.
  • Elever på ungdomsuddannelser, der fortsætter rejsen over kommunegrænsen, skal kunne fremvise gyldigt studiekort.
  • Fra NT vil der være vejledning omkring restriktionerne til stede på bl.a. infoskærme i busserne, på Rejseplanen såvel NT’s hjemmeside. Ligeledes vil servicepersonalet fra NT rejse rundt i de pågældende busser for at være behjælpelige med overholdelsen af de nye restriktioner.

NT arbejder desuden på at have mobile rengøringshold til stede i de pågældende busser i specielt morgen- og eftermiddagstimerne i hele perioden.

Alle ændringer vil fremgå af rejseplanen.dk. og det vil ligeledes fremgå af rejseplanen hvilke restriktioner, der er pålagt i forbindelse med buskørslen.

Hvis der er spørgsmål kan kommunens Kørselskontor kontaktes på 41 91 24 10 (hverdage mellem kl. 8.00 og 12.00)

Skolekørsel – Visiteret til taxakørsel

  • Taxakørslen er uændret.

Plustur, Flextur og FlexHandicap

  • Plustur lukkes ned i perioden.
  • Bestilling af Flextur og Flexhandicap
    NT oplyser, at grundet den nuværende situation i Nordjylland er det ikke muligt at bestille Flextur og Flexhandicap online. Hvis du ønsker at bestille en tur, skal du ringe på følgende numre

    Flextur: 99 34 11 34
    Flexhandicap: 98 10 15 55

    Flextur tilbydes ikke i mellem de 7 lukkede kommuner og til/fra de lukkede kommuner, med mindre der er helbredsmæssige begrundelser for transporten. Flextur kan benyttes internt i kommunerne.
  • Ansatte, der skal varetage kritiske funktioner, og som fortsat skal møde på arbejde.
    Nordjyllands Trafikselskab stiller flextur til rådighed for denne gruppe. Dette skal betragtes som en nødordning, og alle, der råder over private transportmidler, herunder bil, eller har andre muligheder opfordres til at benytte disse.
    Prisen for Flextur afregnes efter normale takster.

Taxakørsel til læge og speciallæge

  • Har du en kørselsbevilling gennem kommunen til læge og speciallæge, skal du kontakte kommunens Kørselskontor på tlf. 72 57 72 00 (hverdage mellem kl. 9.00 og 12.00)
  • Har du ikke en kørselsbevilling gennem kommunen, men er vant til at benytte NT busserne til fx en speciallæge udenfor kommunen, kan der kun bestilles flextur, hvis der er helbredsmæssige begrundelser for transporten.
    Flextur skal i denne periode betragtes som en nødordning, og alle, der råder over private transportmidler, herunder bil, eller har andre muligheder opfordres til at benytte disse.

Taxakørsel til genoptræning.

  • Taxakørslen fortsætter uændret.

Taxakørsel til Aktivitetscentrene.

  • Aktivitetscentrene er lukket ned i denne periode, så al taxakørsel er aflyst.

Taxakørsel til sygehus

  • Har du behov for transport til sygehus, skal du kontakte Regionens Kontor for Patientbefordring på tlf. 97 64 80 30.