Jammerbugt Kommune fastholder at afholde byrådsmøde

Kommunalbestyrelsen Jammerbugt 2018-2022 Foto: Jammerbugt.dk
Print Friendly, PDF & Email

Stort set alle arrangementer i Danmark i de kommende uger er aflyst, da myndighederne anbefaler at undgå større forsamlinger for at bekæmpe smitten af corona-virus.

I Jammerbugt Kommune fastholder man dog det planlagte byrådsmøde torsdag den 26. marts, men det er flyttet til Brovst Multihus for at sikre, at der er ordentlig afstand mellem byrådsmedlemmerne. Det skriver TV2 Nord.

Der er også god plads til eventuelle tilhørere, såfremt forsamlingen ikke overstiger 100 personer.

Der er ifølge borgmesteren ingen af byrådsmedlemmerne, som har givet udtryk for bekymring over at skulle deltage i byrådsmødet.

– Vi følger Sundhedsstyrelsen og regeringens beslutninger til punkt og prikke, og det agter vi også at gøre i den her sag i Jammerbugt Kommune, siger borgmester Mogens Christian Gade (V) til TV2 Nord.

Social- og Indenrigsministeriet slår fast: Møderne skal afvikles
I et brev til Kommunernes Landsforening har Social- og Indenrigsministeriet slået fast, at kommunalbestyrelserne fortsat skal holde møder på trods af corona-situationen.

– Vi står i en alvorlig situation, hvor der i kommunerne skal træffes vigtige beslutninger om plejen af vores svækkede ældre, mennesker med handicap, nødpasning af børn og meget mere. Kommunalpolitikerne har en vigtig rolle og ansvar. Derfor skal møderne afvikles, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag ifølge TV2 Nord.

Det er mulighed for at afholde møderne elektronisk og transmittere dem offentligt, hvis hele kommunalbestyrelsen er enige om det. Ligeledes kan det kun lade sig gøre at aflyse et møde, hvis alle medlemmerne i kommunalbestyrelsen er enige om det.