4 tips til en lavere varmeregning

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Det er blevet dyrt at varme boligen op. Læs med her for 4 tips til at få en lavere varmeregning.

Vinteren er på vej og snart skal der igen tændes for varmen. Med de stigende priser går vi både en kold og dyr tid i møde. Vil du gerne undgå den helt høje varmeregning kommer vi her med 4 tips som du kan bruge til at få en lavere varmeregning. 

Kort udluftning

Udluftning er vigtigt for din boligs indeklima også i vintermånederne. Når du udlufter din bolig om vinteren bør du gøre det i kort tid, men kraftigt. Altså gerne gennemtræk. Lufter du ud i kort tid, når dine vægge ikke at blive kolde. 

Du skal gerne lufte ud 3 gange om dagen. Husk at skrue helt ned for varmen når du lufter ud. Luft gerne ud med gennemtræk og lad det stå på i mellem 5 og 10 minutter. Luk derefter alle døre og vinduer og skru op for varmen igen.

Sænk temperaturen 

For godt indeklima, er det vigtigt at have den rette temperatur i hjemmet. Afhængig af rummets funktion, ligger den ideelle rumtemperatur typisk mellem 19-21 grader. Hvis du bare sænker temperaturen indendørs med 1 grad, kan du spare 5 % af din varmeregning om året. 

Vil du yderligere sikre en god temperatur i hjemmet, skal du sørge for at dine radiatorer er indstillet til samme temperatur.

Hold på varmen

Når du endelig har fået varmen i din bolig, handler det bare om at holde på den. Når det bliver aften, så træk dine gardiner for. På den måde holder du varmen fra at forsvinder ud af din bolig. Yderligere så husk at trække fra om dagen, så du kan få lidt varme ind fra solen. 

Luk af for lokaler hvor du gerne vil have forskellige temperaturer, f.eks. til bryggers eller lignende. 

Synes du din bolig bliver lidt for kold om vinteren, kan det være du skal have bedre isolering. På greenmatch.dk kan du modtage tilbud fra installatøre, der kan hjælpe dig med at isolere din bolig.   

Få en varmepumpe

Vil du virkelig spare på din varmeregning, så bør du udskifte dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe, det kan f.eks. være en varmepumpe luft til vand. Med en varmepumpe vil du typisk kunne spare op til 60 % af din varmeregning. 

Med en luft til vand varmepumpe vil du fuldstændig undgå olie eller gas, dermed undgår du også de høje priser. Din opvarmningsform bliver også mere grøn og kan på den måde give dig en bedre samvittighed.