4. klasserne i Jammerbugt skal ud og opleve Danmark

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Eleverne i Jammerbugt Kommune skal lære deres land at kende. Sidste år var Jammerbugt Kommune én af ni kommuner, der deltog i pilotprojektet ’Kend dit land’ i samarbejde med Kulturministeriet. Nu gentages succesen for alle eleverne på 4. årgang næste skoleår.

Skolebørn fra Jammerbugt Kommune får mulighed for at blive klogere på Danmarks kultur, natur og historie, når samtlige elever på 4. årgang i Jammerbugt Kommune bliver en del af regeringens fyrtårnsprojekt ’Kend dit land’.

”Projektet er blevet modtaget meget positivt hos de skoler og elever, som sidste år havde mulighed for at være med i ’Kend dit land’. Det er mig derfor en stor glæde, at succesen gentages, og at vi denne gang får mulighed for at sende alle ca. 400 elever på 4. årgang afsted på en form for dannelsesrejse, udtaler Børne- og familieudvalgets formand Ulla Flintholm.

Evalueringen af sidste års tur viser, at eleverne har lært meget omkring, hvordan man gør, når man træder ind på nye arenaer. Ligesom de har været meget nysgerrige på og haft store forventninger til de steder, de har besøgt, da besøgene var godt forberedt hjemme fra egen skole.

”Projektet er medvirkende til, at eleverne opnår en samhørighedsfornemmelse med resten af Danmark – det Danmark, som godt kan blive meget fjernt, når man vokser op i en stolt kommune i Nordjylland. Eleverne får en viden og en indsigt i, at de er en del af noget større. Og de kan spejle sig i de oplevelser og mennesker, de møder og hører om. Det bidrager til deres egen identitetsforståelse og udvikler den demokratiske dannelse”, uddyber Ulla Flintholm.

Jammerbugt Kommune er én af i alt 55 kommuner, der er udvalgt til at deltage i ’Kend dit land’ i 2019.

Se videoer om projektet her: https://kendditland.dk/om-kend-dit-land/video/