Orientering om oprettelse af leasingaftale til køb af affaldsbeholdere

Affald Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Orientering om oprettelse af leasingaftale til køb af affaldsbeholdere

Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune holder møde den 23. august 2023, hvor der bl.a. på dagsorden er: Orientering om oprettelse af leasingaftale til køb af affaldsbeholdere


Sagsbeskrivelse

I forbindelse med oprettelse af en Masteraftale med KommuneLeasing i december 2021 blev det besluttet, at Økonomiudvalget skal orienteres om oprettelser af leasingaftaler under Masteraftalen på over 5 mio. kr.

I juni 2023 indkøbte Forsyningsområdet affaldsbeholdere i forbindelse med overgangen til ny affaldsordning i 2023.

Nedenfor ses en opgørelse over indkøb samt finansiering heraf:

Implementering af nye affaldsordninger 2023:Beløb i mio. kr.
Indkøb af 36.500 stk. to-hjulede affaldsbeholdere25,4
Udbringning, hjemtagning, ommærkning m.v. af affaldsbeholdere5,2
I alt30,6
4-hjulede beholdere, mærkater, fællesløsninger m.v.4,8
Samlet udgift til udrulning35,4
Forventet saldo ultimo 2023, konti for indsamlingsordninger20,7
Restfinansiering (finansieres over driften)14,7
Leasingaftale, 13,24 mio. kr. med tillæg af moms16,6

Som det ses ovenfor, finansieres affaldsbeholderne delvis over driften og delvist via en leasingaftale med KommuneLeasing på 13,2 mio. kr. ex. moms.

Leasingaftalen blev oprettet i juni 2023.

Status på Masteraftalen:

Masteraftalen med KommuneLeasing løber over fire år fra 2022-2025 og er på 60 mio. kr. Det kræver en godkendelse fra Kommunalbestyrelsen for at få Masteraftalen forhøjet. På nuværende tidspunkt er der forbrugt 26,3 mio. kr. af den samlede ramme. Der er ledig ramme på 33,7 mio. kr.

I de vedhæftede dokumenter findes en oversigt over alle leasingaftaler pr. ultimo 2022 (både aftaler der er oprettet under Masteraftalen og aftaler der er oprettet udenfor) samt en oversigt over de leasingaftaler, der er oprettet eller er under oprettelse i 2023 pr. 31. juli.

Alle leasingaftaler i 2023 er oprettet i KommuneLeasing via Masteraftalen samt IT-rammer (IT rammerne udgør samlet 5 mio. kr.).

I de første syv måneder af 2023 har der været ekstraordinære investeringer i nye hjemmeplejebiler, affaldsbeholdere, bogbus samt en lastbil til genbrugspladserne. Dette har medført oprettelse af flere store leasingaftaler end normalt. På trods af dette, vurderer Staben på nuværende tidspunkt, at den ledige leasingramme via Masteraftalen er tilstrækkeligt til at dække almindelig oprettelse af leasingaftaler frem til og med 2025.

Retsgrundlag

Principper for Økonomistyring.

Budgetmæssige konsekvenser

Forsyningen har kalkuleret, at den månedlige leasingydelse på leasingaftalen til to-hjulede affaldsbeholdere kan indeholdes i deres budget.

Indstilling

Staben fremsender til Økonomiudvalgets orientering om oprettelse af Leasingaftale på 13,2 mio. kr. ex. moms til køb af affaldsbeholdere.

LÆS OGSÅ: Aabybro og Pandrup Apotek tester hørelsen gratis

1 KOMMENTAR

  1. Vi Har fået udleveret 16 røde affaldskasser i en boligforening vi har hidtil kl aret os med 1kasse det har været mere end rigeligt så er det ikke spild af penge 15 kasser der nu skal returneres og hvor meget har man kunne sparet ved logisk planlægning.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn