Nordsø Festival 2023 indtager Blokhus

Ca. 800 børn og unge fra Norge spiller gaderne op i Blokhus igen i år. Foto: Nordsøfestival

Nordsø Festival 2023 indtager Blokhus

Den store festival for norske skole- og ungdomskorps, Nordsøfestivalen, indtager atter Blokhus fra 17. til 28. juni.

-- annonce ---

Sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus har Euro Tourist planlagt et program spækket med spændende aktiviteter, hvor ca. 800 børn og unge fra Norge spiller gaderne op.

Koncert og march

De norske korps giver koncerter på Blokhus Torv, så der er rig mulighed for at høre de dygtige tamburspillere, og sankthansaften 23. juni er der musikalsk march fra torvet kl. 18.00 til stranden.

Alle er velkomne til at marchere med, og marchen slutter med en minikoncert på stranden.

Desuden er der mandag 19. juni fra kl. 18.00 og lørdag 24. juni fra kl. 19.00 musikstafet på Blokhus Torv, hvor der battles om at være det mest udholdende korps. Der spilles populærmusik, som de fleste kender og kan nynne med på.

Der er præmieoverrækkelse tirsdag 20. juni og søndag 25. juni på Torvet kl. 19.00, hvor der også er tale ved Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget samt et underholdende indslag til glæde for de norske musikanter.

En festlig tradition

I år er det 35 år siden, at den første Nordsøfestival blev afviklet, men det er 32. gang, den finder sted, da der har været tre år uden festival.

Korpsmusik er en meget populær fritidsaktivitet i Norge, hvor der på landsplan er ca. 70.000 personer, der spiller i et af landets ca. 1600 musikkorps.

LÆS OGSÅ: 14-års fødselsdag