International Wind Festival på Blokhus Strand i Pinsen

Foto fra tidligere International Wind Festival på Blokhus Strand Foto: Poul Nymark

International Wind Festival på Blokhus Strand i Pinsen

Pinsen danner igen rammen for den Internationale Wind Festival på Blokhus Strand. Her vil drageentusiaster fra hele Skandinavien og Tyskland mødes og give deres drager luft under vingerne til Blokhus Wind Festival lørdag og søndag den 27.-28. maj 2023 – begge dage kl. 10-17.

-- annonce ---

Det er traditionen tro at Blokhus Strand bliver fyldt med internationale drageeksperter, vindentusiaster, børn og voksne, som har én ting til fælles: nemlig den helt særlige følelse der opstår, når de følger og kontrollerer en farvestrålende drage, der danser ballet mod den blå himmel.

De tidligere år har der både været påskehare, bamser, fantasidyr, ja bare sjove og farverige figurer at studere. Figurdragerne er 1- linede drager og ofte hjemmesyede. Blandt dragefolket udveksler man erfaring, og indimellem bytter man også drager med hinanden.

– I år kan vi faktisk fejre et ”sølvbryllup” på stranden, idet ”Nordic Kite Meeting” kommer til Blokhus for 25. år i træk. De flyver med 2-4 linede drager, som også er meget farvestrålende, fortæller Jette Haugaard Grønhøj, som er eventkoordinator for VisitJammerbugten i Jammerbugt Kommune og fortsætter:

– Det er utrolig fascinerende, at se de dygtige drageflyvere, som med præcision blandt andet kan få dragen til at lande på en finger. Jeg imponeres hvert år af den ekstreme kontrol de har til at styre disse drager helt ned til mindste detalje. Det er et ”must see”, og i år kan man igen vinde et lynkursus i at flyve med en flerlinet drage, hvor man efterfølgende får sin egen drage med hjem. Konkurrencen kan man finde på Blokhus Wind Festivals Facebook side.

Foto fra tidligere International Wind Festival på Blokhus Strand Foto: Poul Nymark

Festivalen byder også på andre spændende vindaktiviteter. Mød PG Nord Paraglideklubben Nordjylland, som igen i år medbringer deres sjove power eller motordrevne paraglider. De viser og fortæller gerne, hvordan man kan lære at paraglide, og hvad der skal til for at komme i gang.

Faldskærmsklubben Nordenfjords stiller op for 7. gang til Blokhus Wind Festival, hvor de dygtige springere deler ud af deres erfaringer med at springe. Der bliver faldskærmsudspring både lørdag og søndag kl. 11 og kl. 14 på Blokhus Strand ved strandhusene. Du kan finde dem på stranden hele dagen og få en snak med dem om, hvordan du kan komme i gang med faldskærmsudspring.

Har du selv en drage, kan du tage den med til Blokhus. Her har vi også lavet et friflyvningsfelt, hvor du har mulighed for at flyve med din egen drage, samt få gode råd til køb af drager ved Ninna fra Kite Corner Løkken.

Foto fra tidligere International Wind Festival på Blokhus Strand Foto: Poul Nymark

Aktiviteter for de mindste

Husk at tage din bamse med til Blokhus Strand. Her kan den nemlig få sit eget faldskærmsudspring og diplom for sin heltegerning. Lige efter faldskærmsudspring for bamser bliver der karameludkast fra drage. Det kommer til at foregå om søndagen hver hele time fra friflyvningsfeltet med første flyvning kl. 11 og sidste flyvning starter kl. 16.

Lørdag bliver der traditionen tro anderæs for de mindste kl. 15. Mød op ved Fiskernes Hus kl. 14 og bliv indskrevet til ræset.

LÆS OGSÅ: Den nye Tømmerhandel skyder op i Hune 

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn