32 medaljer til Aabybro ved Midsommer Cup i Ikast

Holdfoto fra stævnet. Svømmerne inklusive fødselar Rasmus Rank Nørgaard (længst til venstre. Herudover bestod holdet af svømmerene: Jonas Abildgaard, Mads Mølgaard, Jacob Toft, Mathias Barslev, Simon Andersen, Bastian Larsen, Therese Helt, Ida Rønnow, Magnus Barslev, Ophelia Jensen, Gustav Rasmussen, Carla Rasmussen, Sebastian Porsborg og Victor Elvensø.
Print Friendly, PDF & Email

En varm og våd weekend i Ikast kastede masser af hæder over Aabybro Svømmeklub.

15 svømmere var i pinsen til Midsommer Cup 2019 i Ikast Svømmecenter. Stævnet afvikles d. 8. og 9. juni 2019 og er det traditionsrige stævne, der i årtier har ligget i juni måned i Ikast.

Stævnet adskiller sig fra andre med et par ekstra tiltag, som er populære blandt svømmerne. Stævnet afsluttes med en T-shirt stafet, hvor en t-shirt skal svømmes med i 500m. Trøjen skal flyttes fra person til person og være påført den svømmende svømmer.

Herudover er aftensmaden grillbuffet med spareribs og pølser direkte fra grillen. Noget der altid vækker glæde hos svømmere og ledere.

Sebastian Porsborg, der suverænt vandt sin årgangsgruppe med langt ned til forfølgerne. Han blev kåret som stævnets bedste svømmer i årgang 2007-2008.

Resultaterne taler for sig selv. En kæmpe mængde af personlige rekorder gør at trænerne dagen derpå er meget tilfredse:

”Utroligt hvor flot de har svømmet og hvor hurtigt vi er svømmende.

Vi har formået at løfte hele det svømmemæssige niveau i konkurrenceafdelingen. Det er super flot”, udtaler cheftræner AAIF Svømning.

”Jeg er meget stolt over svømmernes præstationer. En dejlig afslutning for mange af svømmerne.”

Gustav Brix Rasmussen formåede at lave personlig rekord i alle sine løb, hvilket sikrer ham en PR-% på 100%.

Holdkapperne fik medaljer hver gang de var i vandet. Sebastian Porsborg vandt medalje i alle sine løb og de 5 af 6 af dem var af guld med adskillige sekunder ned til nr. 2. Det sikrer ham samtidigt stævnets bedste præstation målt i FINA-point i sin årgang. FINA point udregnes efter verdensrekorden (som giver 1000p) og falder løbende efterhånden som tiden bliver langsommere.

Aabybro vandt i alt 32 medaljer til stævnet, heraf var 9 af guld, 18 af sølv og 5 af bronze.

Alle Aabybros holdkapper fik medaljer, her er det pigerne Ida Rønnow, Ophelia Jensen, Therese Helt og Carla Rasmussen, der har været på skamlen for at få medaljer.