Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel vandt VM-guld med dansk hold
Brian Mark Hansen, der til daglig er kok på Michelin-restauranten Søllerød Kro, vandt mandag Bocuse d’Or.
Det danske hold tog sejren foran Norge på andenpladsen og Ungarn på tredjepladsen.
Bocuse d’Or bliver holdt i Lyon i Frankrig. Det betragtes som det uofficielle verdensmesterskab for kokke.
I 2022 vandt det danske mandskab også Bocuse d’Or Europe, der er det uofficielle europamesterskab for kokke.
– Først tage europamesterskabet og så det her verdensmesterskab. Jeg har aldrig været med til noget lignende, siger Brian Mark Hansen.
Ud over Brian Mark Hansen bestod det danske hold af assistent Elisabeth Madsen, der er kok på Svinkløv Badehotel, og deres coach Christian Ebbe.
– Intet gør os gladere og mere stolte, end når vores kokke blomstrer og shiner ude i verden. Elisabeth er Brians commis og vi har alle dage vist, at hun er et kæmpe talent og noget helt særligt, skriver Svinkløv Badehotel på deres Facebook.
Det er tredje gang, Danmark vinder konkurrencen. Første gang var med Rasmus Koefod i 2011, mens Kenneth Toft-Hansen sikrede Danmark titlen i 2019. Kenneth er kok og medforpagter af Svinkløv Badehotel.
Bocuse d’Or
Kokkekonkurrencen Bocuse D’Or er det uofficielle VM for kokke, og er opkaldt efter den afdøde franske stjernekok Paul Bocuse,
Konkurrencen bliver afholdt hvert andet år i den franske by Lyon – første gang var i 1987.
Hvert deltagerland skal kvalificere sig gennem kvalifikationsrunder og må stille op med én kandidat og en assistent – kaldet en commis.
LÆS OGSÅ: Har Kiki Bach ret?