Emmery, Trolle og Solberg: Vi undrer os…

Lisbet Emmery (A), Frank Trolle (A) og Johnny Solberg (C) alle tre fra Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune. Foto: Jammerbugt Kommune
Print Friendly, PDF & Email

Emmery, Trolle og Solberg: Vi undrer os…

Af Lisbet Emmery (A), næstformand Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Frank Trolle (A), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune og Johnny Solberg (C), medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Jammerbugt Kommune

Det er helt normalt at opstart af en omfattende forlystelsespark og restaurant som Fun Art Blokhus, kræver en god portion forarbejde. Det indebærer lokalplaner, byggeansøgninger, høringer, brandsyn osv. Men vi er flere i Jammerbugt Kommune`s Teknik- og miljøudvalg, der undrer sig over Fun Art Blokhus`s ageren i deres opstart.

Og lad os lige slå fast, at vi støtter op om den gode idé der er fremlagt af Fun Art Blokhus og deres ledelse. Men det skal gøres ordentligt – Regler der gælder for alle, skal følges af alle. Vi hører ofte, at det er kommunens langmodige sagsbehandling, der har medvirket til at Fun-art ikke kan komme videre med deres planer og har været nødt til at lukke den tilhørende restaurant. INGEN af delene er korrekt. Sandheden er, at Fun Art Blokhus i perioden Oktober- December 2022, har modtaget ni skriftlige henvendelser og påbud fra kommunen, UDEN at efterkomme et eneste af dem. Der er blevet bygget uden byggetilladelse – der er åbnet restaurant uden det nødvendige brandtilsyn og sådan fortsætter historien om Fun Art´s ageren. 

Fun Art Blokhus

Selvom projektet er godt for kommunen og for brugerne, er vi uforstående overfor den åbenlyse ignorering af så vitale henvendelser fra kommunen. Fun Art Blokhus har potentielt udsat gæster for fare, ved at åbne op for rigtig mange mennesker til f.eks. julearrangementer, uden at lokalerne har været godkendt af brandmyndighederne.

Nu er en lokalplan undervejs, så plangrundlaget kan komme på plads. Men vi ser nu med stor undren, at et enkelt parti i Teknik- og miljøudvalget, pludselig giver en speciel tilladelse til 50 enkelt-arrangementer i selvsamme bygninger, og disse enkelt-arrangementer afholdes 7 gange om ugen! Regler, der giver muligheder for at afholde op til 50 special arrangementer i løbet af et helt år, bliver nu udnyttet til at holde restauranten åben 7 dage om ugen. Vi spørger derfor naturligt nok, om ikke det er et klart forsøg på at omgås de normale procedurer?

Vi har nu ydermere erfaret, at en fremtrædende politiker fra Venstre, sidder som både bestyrelsesformand og konsulent for Fun Art Blokhus og vi stiller derfor også det åbenlyse spørgsmål – Hvad sker der bag kulisserne og er der nogen der har lavet aftaler bag lukkede døre? Og kan vi som kommune være det bekendt? 

LÆS OGSÅ: Lav mad, pynte og brugsgenstande med tanke på bæredygtighed


1 KOMMENTAR

 1. Til Emmery, Trolle og Solberg,- der undre sig…
  Jeg undre mig også, – ikke over en beslutning jeg har været med til at tage i Teknik-og Miljøudvalget, men over at mine kollegaer har behov for at kritisere min vurdering af sagen i Nordjyske.
  I sagen med Fun Art er det sådan, at de forhold forvaltningen finder kritisable er anmeldt til politiet, og her vil den videre sagsbehandling også blive varetaget. Den tilladelse jeg er en del af at give, gælder for afholdelse enkelt-arrangementer. De regler der gælder for den form af arrangementer, skal selvfølgelig overholdes af Fun Art, som af alle andre der får den type tilladelser.
  Formålet med mit arbejde i Teknik- og Miljøudvalget, er at opstille løsningsmuligheder der er til gavn for virksomheder og borgere i Jammerbugt kommune, – og ikke at mig styre af personlige subjektive holdninger til hvad der er rigtigt og forkert.
  Her ud over undre det mig, at samme tre kollegaer antyder kraftig, at min vurdering er påvirket af at der er en Venstre mand tilknyttet Fun Art. Tænker måske det er en lidt lavt, og at vi skal hæve niveauet en smule – selv om vi har forskellige holdninger.
  Med venlig hilsen
  Claus Rom
  Medlem af Teknik- og Miljøudvalget (V)

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn