Kunstudstilling på Bratskov 23.-25. september 2022

Fra udstilling i Hirtshals Foto: Privat


Kunstudstilling på Bratskov 23.-25. september 2022

Peter Wendelboes udstilling ”Øglernes urkraft” bliver fredag 23. september til søndag 25. september vist frem på Bratskov i Brovst.

-- annonce ---


Udstillingen blev vist i august ved Hirtshals Fyr, hvor formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommunes, Helle Bak Andreasen, deltog. Og nu kommer udstillingen så til Bratskov.

Der er fernisering fredag 23. september kl. 17, og udstillingen kan ses på Bratskov til og med søndag 25. september.

Helle Bak Andreasen holder åbningstale til ferniseringen, og derudover er Peter Wendelboe til stede ved udstillingen både fredag, lørdag og søndag. 

Der er åbent fredag kl. 17-20 samt lørdag og søndag kl. 11-17.

Om Peter Wendelboe

Peter Wendelboe begyndte som portrættegner som 10-årig og gik som barn rundt i Pirupshvarre med de lokale kunstnere Hans Støvring-Nielsen og Axel P. Jensen ved hånden og lærte, hvordan naturens farver kunne omsættes til malerlærredet.

I 1970 sendte hans kone en stribe jernskulpturer ind til Kunstnernes Påskeudstilling. Og her blev hans værker solgt til Statens Kunstfond. 

I de følgende år arbejdede Peter Wendelboe både med maleri, keramik, serigrafi, badges og situationisme. Og så er det Peter Wendelboe, der sammen med sin kone Dorthe, der i 1982 opfandt den ikoniske klaphat. På udstillingen kan man bl.a. se originaltegningerne og den første, ikoniske hat.