Pauseføring blev vendt til nederlag mod Nykøbing FC

Christian Rye
Christian Rye Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC kom søndag til Lollands Bank Park med en frisk sejr i ryggen og med hovederne højt, og kom også godt fra start i oprykkerdysten mod Nykøbing FC, som dog trak det længste strå i sidste ende.

Jammerbugt FC fik sig en tidlig forskrækkelse, da værterne efter få minutter og med nogle hurtige kombinationer spillede sig igennem og fik tilkæmpet sig et straffespark. Det skete allerede i kampens tredje minut, hvor keeper Marcus B. Sørensen ikke nåede ned i bolden, der blev prikket først, og i stedet nedlagde manden. Til gengæld fik Marcus bolden i anden omgang. Han redede nemlig flot straffesparket og afværgede dermed den værst tænkelige start.

Jammerbugt FC fik hurtigt rystet forskrækkelsen af sig og i det 9. minut kom Bardhec Bytyqi til en god afslutning, som blev pareret på træværket. Returbolden kom Sead Gavranovic på og så var det Jammerbugt FC til at forsøge sig fra 11-meterpletten. Det gik bedre. Christian Rye fintede målmanden og satte sikkert en Jammerbugt FC-føring i kassen.

Efter en livlig start med fuld fart på dramatikken, faldt opgøret efter det første kvarter mere til ro. Der var masser af fornuftigt spil undervejs og Jammerbugt FC kom også til chancer. Efter en lille halv time var det Bardhec Bytyqi fra kanten af feltet efter et fint Jammerbugt FC-angreb. Værterne var også med i en jævnbyrdig dyst, men Jammerbugt FC organiserede sig godt og afværgede, inden det blev farligt.

Føringen holdt de første 45 minutter og blot to minutter efter pausen var Jammerbugt FC tæt på at udbygge føringen, men en lang tå fra værternes forsvar frarøvede Sead Gavranovic en kæmpe mulighed ved bagerste stolpe og det flade indlæg blev sendt til hjørne.

Herefter var det hjemmeholdet, som jagtede en vej tilbage i opgøret med et hårdt fladt spark fra kanten af feltet, men Marcus B. Sørensen leverede en flot redning langs græsset og fik puffet bolden til hjørne.

Det lykkedes dog for Nykøbing FC at udligne efter 57 minutter. Et frispark blev blokeret af muren, men bolden sprang kun lige uden for feltet, hvor hjemmeholdet vandt et par luftdueller uden Jammerbugt FC fik afværget og så endte bolden for fødderne af en fri Sebastian Koch i feltet, der flugtede bolden forbi Marcus B. Sørensen i Jammerbugt FC-målet.

Nykøbing FC fastholdt momentum og på de efterfølgende fem minutter fik de vendt opgøret på hovedet. Det var især den høje og dygtige angriber Mathias Kristensen, som gav Jammerbugt FC problemer. Først assisterede han målet til 2-1, da han forlængede en høj bold med hovedet. Gæsternes Nicolai Jessen satte fart og tog et træk ind i banen, inden han lagde bolden i det lange hjørne.

Kort efter satte Mathias Kristensen et nyt angreb i gang, inden han selv løb i feltet og headede et indlæg i nettet til 3-1. Herfra så det svært ud for Jammerbugt FC at kæmpe sig tilbage i opgøret, men cheftræner Bo Zinck reagerede prompte med en række indskiftninger.

Men det blev desværre kun til et par halve muligheder og lidt fra distancen, og imens Jammerbugt FC satsede frem ad banen slog værterne igen til i den anden ende, hvor de kombinerede sig igennem Jammerbugt FC-defensiven og øgede til 4-1. Dermed var kampen reelt afgjort, og trods en føring ved pausen måtte Jammerbugt FC forlade grønsværen på Lollands Bank Park tomhændet.

Det kunne være gået så meget anderledes, men det er de små detaljer, der gør den store forskel, og i NordicBet Ligaen straffes selv de mindste fejl. Nu skal der samles kræfter og så er det tilbage på benene hurtigt igen. Der venter nemlig endnu en stor udfordring den kommende weekend, hvor Esbjerg fB gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.

Nykøbing FC – Jammerbugt FC: 4-1 (0-1)
10’ 0-1, Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
58’ 1-1, Sebastian Koch, Nykøbing FC
62’ 2-1 Nicolai Jessen, Nykøbing FC
64’ 3-1 Mathias Kristensen, Nykøbing FC
82’ 4-1 Mathias Gehrt, Nykøbing FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Kelvin Emmanuel Igbonekwu (Daniel Mortensen), Nikolaj Lyngø, Moussa Kamara, Mads Larsen (Solomon Onome Ogberahw) – Sead Gavranovic, Christian Rye, David Edvardsson, Aleksander Nilsson (Mubaraack Nuh), Bardhec Bytyqi – Max Møller (Marcus Sloth). Ikke Benyttet: Benjamin Schubert, Martin Rom Nielsen, Emil A. Nielsen.