Jul på Oxholm 2020 – Vigtig koncert midt i corona-tid

Print Friendly, PDF & Email


Ung nordjysk sangstjerne medvirker ved årets julekoncert i kirken på Oxholm Gods ved
Brovst.

Det bliver den unge nordjyske sangstjerne Lise Robenhagen Hjørne der sammen med operasanger Jens-Christian Wand synger julen ind ved årets julekoncert i kirken på Oxholm Gods ved Brovst. Lørdag den 12. december kl. 16.00.


Lise Robenhagen Hjørne er nordjyde, og selvom hun stadig studerer på musikkonservatoriet i Aarhus, har hun markeret sig stærkt ved mange koncerter over hele landet. Hun har vundet priser og bliver af internationale sangpædagoger spået den helt store karriere. Ved koncerten på Oxholm kan man opleve hende i julens kendte
salmer og sange, og også i duet med Jens-Christian Wandt.

Julekoncerten på Oxholm er en god tradition som nu har fundet sted i mange år. Det er Jens-Christian Wandt der arrangerer koncerten, udvælger de medvirkende solister og også binder koncerten sammen med små anekdoter, historier og tanker om musikken og tiden op mod jul.

Om årets koncert siger han:”Det er altid med stor glæde jeg ser frem til julekoncerten på Oxholm – men i år er gælden større end nogensinde. Jeg var noget nervøs om vi kunne gennemføre pga nedlukning og restriktioner, men nu ser alt lyst ud og jeg glæder mig meget til at vi kan gennemføre – denne smukke og stemningsfulde tradition – naturligvis med de restriktioner der stadig gælder. Det bliver herligt at skulle synge i selskab med Lise Robenhagen, hun er et vidunderligt talent som jeg forventer mig meget af, hos hende går det hele op i en højere enhed, både hendes tekniske formåen, hendes musikalske foredrag og hendes helt vidunderlig stemmeklang. Det er virkelig sådan det må lyde når englene synger – og så er hun nordjyde.
Jens-Christian Wandt forsikrer at alle restriktioner omkring Covid19 overholdes, der sælges et stærkt begrænset antal billetter, publikum sidder med nøje afmålt afstand, der er håndsprit ved indgangen, der er ingen fællessange i programmet, og publikum bærer mundbind indtil de sidder på deres plads.”

Jeg håber meget at publikum bakker op om vores koncert og om kulturlivet i almindelighed, det er enhård tid for mange kunstnere, – siger Jens-Christian Wandt, når restriktionerne overholdes, så føler jeg at både kirken og koncertsalen er et mere sikkert sted at være, end f.eks. i supermarkedet eller i den offentlige transport.

Personligt bliver jeg corona-testet 2 gange om ugen, og sørger naturligvis for at
overholde alle restriktioner og det ved jeg også at de andre kunstnere bliver.
Ved julekoncert på Oxholm bliver de to sangere akkompagneret af organist og pianist Knud-Erik Thrane.

Programmet byder på julens kendte salmer, sange og arier, som solo og duet, og bundet sammen med anekdoter og tanker om jul og musik.

Billetsalget er åbnet – der sælges et begrænset antal billetter, og i tilfælde af at nye restriktioner ikke gør koncerten mulig, bliver billetten naturligvis refunderet.