123 personer sigtet for narko-køb på sociale medier

Modelfoto Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Nordjyllands Politi har nu sigtet 123 personer for 158 forhold vedrørende køb af narkotika på sociale medier.

Sigtelserne er resultatet af intens efterforskning siden anholdelsen af tre mænd den 27. marts 2019, som mistænkes for at stå bag en salgsside.

Nordjyllands Politi blev i februar 2019 opmærksom på en side på et socialt medie, hvor en ukendt person solgte narkotika og samtidig tilbød udbringning. Man startede en efterforskning op, som den 27. marts 2019 gjorde det muligt at anholde tre nordjyske mænd mellem 20 og 21 år, der mistænkes for at stå bag handlen på omtalte side.

Sagen er trevlet op – nu sigtes købere

Siden marts har politiet så efterforsket intenst i sagen for at klarlægge, hvilke handler der er foregået, så også køberne kunne sigtes. Det er dét arbejde, der nu er overstået og har ført til sigtelserne for de i alt 158 forhold, begået af 123 personer – både kvinder og mænd, der er i alderen 18-51 år. De fleste sigtede stammer fra Aalborg-området. 

”Jeg er tilfreds med, at vi har fundet frem til de her 158 forhold i sagen. Det viser, at man heller ikke skal vide sig sikker, hvis man vælger at købe narkotika på de sociale medier. Der ’patruljerer’ vi også,” siger lederen af efterforskningen, politikommissær Casper Jacobsen.

Når politiets efterforskning i sagen er afsluttet i denne uge, overgives sagen til anklagemyndigheden, der skal vurdere, om der kan rejses tiltale i forhold til de tre personer, der er sigtet for at have solgt narkoen på nettet. De 123 personer, der købte den på nettet, modtager bøder i størrelsesordenen 2.000-12.000 kr.

Sådan foregik handlen med de ulovlige stoffer

  • Køber sendte en sms eller ringede til et oplyst salgsnummer.
  • Køber afgav bestilling og aftalte tid og sted for levering med sælger.
  • Et bud transporterede stofferne hen til køber og varetog den endelige handel.